GamingTophistorie

Batteridrevet mundbind med gamer-styling

Razer Zephyr blev vist frem i starten af året, men er nu klar til at beskytte mod både dårlig luft og omikron-varianten af Covid-19.

Her er årets julegave til dem, der der bekymrer sig om luftkvaliteten. Razer, der normalt laver udstyr til gamere, står bag Razer Zephyr, der ikke har voldsomt meget med gaming at gøre. Til gengæld er det batteridrevne mundbind – eller luftrenser – gamerstylet efter alle kunstens regler.

Razer Zephyr blev vist frem under CES-messen i starten af året, men er nu klar til at beskytte mod dårlig luft og omikron-varianten af Covid-19. Den kan købes formedelst 99,99 dollars – omkring 650 kroner + danske afgifter – hvis du altså er heldig at finde den. P.T. kan man skrive sig op på Razers europæiske hjemmeside.

Masken er udstyret med de såkaldte N95-filtre, der, som navnet indikerer, kan fange op til 95 procent af partikler med en størrelse på op til 0,3 mikron. Coronaviruset har godt nok en størrelse på 0,1 mikron, men flyver aldrig “alene” – det hægter sig altid på større partikler. Der er altså trods alt en anstændig chance for, at Zephyr fanger omikron, selv om Razer ikke selv nævner det.

Mundbindet lades op via USB-C og kobles til mobiltelefonen via Bluetooth. Det er også på mobilen, man kan styre det lirede LED-lys på masken, ligesom hastigheden på de indbyggede blæsere, der skal hjælpe med at trække vejret nemmere. Batterilevetiden er på op til otte timer, loves det.

Razer Zephyr
N95-filtrene holder i 72 timer inden de skal udskiftes.

N95-filterene monteres magnetisk i de dertil indrettede områder. Et sæt holder i 72 timer, hvorefter de skal skifres. Der følger tre sæt med i “startpakken”, hvorefter man må investere i flere, da de naturligvis ikke kan genbruges.

I den prototype, der blev vist frem i januar, havde Razer monteret mikrofon og højtalere, ren Darth Vader-style, men de nåede ikke med i den endelige udgave. Ærgerligt.

Også LG har lavet et genopladeligt mundbind i form af LG PuriCare Wearable Air Purifier, der har samme principper, men ser mindre gameragtig ud. LG’en benytter også de såkaldte H13 HEPA-filtre.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.