TeknologiTophistorie

Nu kommer der corona-lyntest til mobilen

Amerikansk firma er på nippet til at lancere en løsning, der gør det muligt at foretage corona-lyntest direkte på mobiltelefonen.

Det bliver snart muligt at foretage corona-lyntest hjemme i sofaen, direkte på mobiltelefonen. Den amerikanske fødevare og helse-gigant The Kroger Co. har lavet en løsning, der lige nu venter på godkendelse fra de amerikanske fødevare- og medicinalmyndigheder, FDA. Det fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

Der er allerede produceret 1,5 milioner sæt, der er klar til at blive sendt ud til de amerikanske apoteker når godkendelsen kommer i hus. The Kroger Co. forventer herefter at kunne producere 30 millioner enheder om måneden. Om det er nok til at vi kan få dem til Danmark i nær fremtid er uvist. Det samme er det, om løsningen kan godkendes af EU.

For at bruge testen skal patienter følge en række enkle trinvise videoinstruktioner i en app for korrekt at indføre næsepinden og gennemføre den hurtige antigentest. Efter 15 minutter beder app’en patienten om at scanne deres hurtige test.

Corona-lyntest

App’en bruger patentanmeldt, kunstig intelligensbaseret teknologi til at oplyse resultaterne på få sekunder. For at opfylde juridiske rapporteringskrav deler app’en også resultaterne med relevante folkesundhedsbureauer, oplyses det.

The Kroger Co. har allerede udsendt – ikke-digitale – løsninger til test for COVID-19, der bruges i USA. Ud over at skulle sælges på apoteker vil den nye mobile corona-lyntest også blive solgt direkte fra selskabet hjemmeside kroger.com.

 

Du læser iNPUT – magasinet om teknologi. Husk at tjekke vores hjemmeside, for at læse de seneste nyheder, følg os på Facebook og tjek de seneste videoer på vores YouTube-kanal.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.