Teknologi

Dankortet flytter ind i Huawei AppGallery

Huawei har vundet en lille sejr, idet Dankort app'en nu er blevet tilgængelig i AppGallery – og dermed alle "karantæneramte" Huawei-telefoner.

Det har været op ad bakke for Huawei, efter at Trump-administrationen placerede firmaet på den sorte liste. Men nu er et lille solstrejf for kineserne; Dankort app er blevet tilgængelig i Huaweis AppGallery. Det er den første finansielle app i butikken – og det er vigtigt for Huawei at vise, at brugerne ikke mister den slags apps, hvis de vælger en Huawei uden Google-tjenester. Nyheden kommer da også bare dagen før at Huawei præsenterer sine nye P-serie smartphones.

Med Dankort app får brugerne mulighed for at betale i mere end 30.000 fysiske butikker såvel som onlinebutikker over hele landet.

Huawei har på rekordtid opbygget sit eget alternativ til Google Play butikken i form af AppGallery. En øvelse kineserne var tvunget til, da de amerikanske sanktioner forbyder brug af Googles Play Store på telefoner, der er lanceret siden maj sidste år, hvor sanktionerne trådte i kraft.

Microsoft brændte nallerne

Men skal der være bare en rimelig chance for at kunderne vil acceptere AppGallery i stedet for Google Play, kræver det, at Huawei kan tilbyde de mest populære apps. Og i særdeleshed apps til homebanking og pengeoverførsler. Spørg bare Microsoft, der brændte nallerne med en halvtom Windows Store. Derfor er Dankort app’en et vigtigt signal for Huawei.

– Nets’ Dankort app afspejler fuldstændig Huaweis mission om at gøre brugernes hverdag nemmere og smartere. Det her er en rigtig glædelig nyhed for Huawei i Danmark, da vi løbende arbejder benhårdt på at sikre danskerne adgang til deres favorit-apps gennem AppGallery, siger Lin Yin, der er CEO for Huawei Consumer Business Group Danmark.

Ny topmodel torsdag

I morgen, torsdag, vil Huawei præsentere sin nye topmodel i P-serien – en serie, der har været en kolossal succes for den kinesiske mobilgigant, ikke mindst takket være kamerasamarbejdet med Leica. Præsentationen skulle være foregået ved et event i Paris, men på grund af den nuværende Corona-situation vil lanceringen i stedet foregå online ved et streaming-event. Hold øje med iNPUT for nyheder om de(n) nye telefon(er).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.