×
TeknologiTophistorie

Huawei anklages for at bygge hemmelige mikrochipfabrikker

For at omgå amerikanske restriktioner, har Huawei købt mindst to fabrikker og er ved at bygge tre andre, med støtte fra den kinesiske stat.

Huawei beskyldes nu af en førende sammenslutning af halvlederproducenter for at bygge en samling af hemmelige chipfremstillingsfaciliteter i hele Kina. De skal hjælpe teknologivirksomheden med at omgå amerikanske sanktioner.

Planerne, der blev sat i værk sidste år, støttes med mere end 205 milliarder kroner af den kinesiske stat. Det hævder den Washington-baserede Semiconductor Industry Association overfor mediet Bloomberg.

Fabrikkerne opføres ikke under Huaweis eget navn. Dermed kan virksomheden muligvis omgå den amerikanske regerings restriktioner ved indirekte at købe amerikansk chipfremstillingsudstyr.

Det amerikanske handelsministerium føjede i 2019 Huawei til sin eksportkontrolliste på grund af sikkerhedsproblemer. Virksomheden afviser at være en sikkerhedsrisiko.

Stramningerne blev indført under Trumps lederskab, men den nuværende præsident, Joe Biden, har fortsat den hårde kurs. I begyndelsen af ​​måneden underskrev Biden en bekendtgørelse, der forbyder visse amerikanske investeringer i følsom teknologi i Kina og kræver regeringsmeddelelse om finansiering i andre teknologisektorer.

Hverken Semiconductor Industry Association eller Huawei har umiddelbart reageret på anmodninger om kommentarer.

Læs flere artikler om beskyldningerne mod Huawei her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.