×
TeknologiTophistorie

Huawei havde spion hos TDC

Huawei havde angiveligt en insider hos TDC, der skulle sørge for, at den kinesiske gigant vandt opgaven med at bygge det danske 5G-netværk.

I en historie, der kunne være et filmmanuskript værdigt, afdækker den amerikanske nyhedstjeneste Bloomberg, hvordan Huawei angiveligt havde en insider hos TDC. Han skulle hjælpe kineserne med at vinde opgaven at bygge og vedligeholde TDC’s 5G-netværk.

Insideren skulle blandt andet have videregivet fortrolige oplysninger om størrelsen på Ericssons bud. Oplysninger, der resulterede i, at Huawei kort inden deadline ændrede deres oprindelige tilbud, så det nu var lavere end Ericssons.

Ifølge Bloomberg blev ledelsen hos TDC dog mistænkelige og opgaven gik, som bekendt, alligevel til Ericsson.

Men historien slutter ikke her. Bloomberg fortæller nemlig, at TDC’s sikkerhedsteam fandt langrækkende mikrofoner i bestyrelseslokalet. Mikrofoner, som ingen TDC-ansatte kendte noget til.

Sikkerhedsteamet, der holdt til på 15. etage hos advokatfirmaet Plesner, blev også overvåget via en drone, som nyhedstjenesten antyder, at Huawei havde sendt op.

Afsløret

Den interne efterforskning pegede på Dov Goldstein, der havde ledet TDC’s forhandlinger under opgraderingen af 4G-mobilnetværket. Derved havde han skabt et tæt forhold Huaweis danske landechef, Yang Lan, som han fodrede med oplysninger. Blandt andet under dyre middage på Hotel d’Angleterre.

En undersøgelse af Goldsteins computer viste, at han lå inde med dokumenter og oplysninger, som han ikke burde have adgang til. Blandt andet Ericssons tilbud. Denne computer var med til et møde med Yang Lan dagen efter at Huawei havde sendt sit oprindelige tilbud.

Dov Goldstein og hans nærmeste chef, finansdirektør Stig Pastwa, stoppede begge hos TDC i månederne efter at kontrakten med Ericsson blev indgået. Det var i marts 2019.

Hele artiklen om den spegede sag kan læses hos Bloomberg, men den er bag en betalingsmur. Vores konkolleger hos recordere.dk har derimod skrevet en længere artikel på baggrund af Bloomberg historie – den kan du læse her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.