fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Danmark topper global liste over digital livskvalitet

Billigt internet og en god digital infrastruktur er med til at sende Danmark helt til tops på global lister over digital livskvalitet.

Ifølge FN’s World Happiness Report er danskerne blandt de gladeste folkeslag i verden – og det er der i hvert fald en god grund til. Danmark topper nemlig også en liste over digital livskvalitet, langt foran vores nordiske søsterlande. Digital Quality of Life-indekset, DQL, udarbejdes af sikkerhedsfirmaet Surfshark og inkluderer 110 lande og 90 procent af verdens befolkning.

Danmark topper som sagt listen, mens Sydkorea snupper andenpladsen foran Finland. Sverige og Norge ligger helt nede på en 13- og 14-plads. Helt nederst på listen ligger Cambodia, Cameroun og Etiopien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danmark topper listen af samtlige 110 lande på to punkter: Elektronisk infrastruktur og billigste internet. Men vi ligger også forholdsvis højt i kategorierne Electronic Government (6. plads) og Internet Quality (9. plads). Værst klarer vi os i kategorien Electronic Security, hvor vi trods alle ligger på en 12. plads.

Ifølge listen skal danskerne kun arbejde et enkelt sekund for at finansiere mobilt internet. Det skyldes hovedsageligt en kombination af et højt lønniveau og et meget billigt mobilnetværk, ifølge Paulius Udra, der er PR-chef hos Surfshark.

Top ti er som følger:

1Danmark
2Sydkorea
3Finland
4Israel
5USA
6Singapore
7Frankrig
8Schweiz
9Tyskland
10England

Vil du dykke med ned i de enkelte kategorier, kan hele Digital Quality of Life rapporten her.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button