×
Gadgets

Danmarks bedste dronepilot kåres i weekenden

I weekenden skal Danmarks bedste dronepilot kåres. Det sker under Danish Drone Nationals 2017, hvor 36 piloter kæmper om en førsteplads – der ud over æren giver en plads i det europæiske dronemesterskab senere på året. Eventet finder på Valdemars Slot på Tåsinge og bliver det hidtil største arrangement for dronerace i Danmark.

Danmarksmesterskabet foregår i stil med andre motorsportsgrene. Dronerne skal flyves gennem en specialdesignet bane med forskellige former for forhindringer. Banen som deltagerne kommer til at kæmpe om pladserne på, er specialdesignet til begivenheden og består af både tekniske og hurtige områder.

100 kilometer i timen

Dronerne, der ofte opnår en topfart på 100 kilometer i timen, fjernstyres af piloterne gennem et kamera monteret på dronen. Piloten ser signalet fra dronen gennem et sæt videobriller og styrer dronen med en fjernkontrol.

Billedsignalet sendes også til storskærm, så publikum kan følge med.

– På storskærmen vil man kunne følge dronernes videosignaler, samt se placeringer, tider og meget andet. Fra dommerbordet vil vi også lede tilskuerne gennem arrangementet og fortælle, hvad der sker over højtaleranlægget, fortæller Martin Bjørnskov, der er arrangør af Danish Drone Nationals 2017, i en pressemeddelelse.

Piloterne med den bedste tid i kvalifikationsrunderne går videre til finalerne, hvor Danmarksmesteren kåres.

Danish Drone Nationals løber af stablen 2. – 3. september 2017 på Valdemars Slot. Biletter kan købes i Slotsbutikken eller på valdemarsslot.dk. Du kan også følge arrangementet live på UAS Sport Danmarks Facebook-side.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.