ElbilerTophistorie

Danmarks billigste elbil er også den grønneste

Elbilen Dacia Spring er netop blevet tildelt prisen Green NCAP Best Car of 2022.

Elbilen Dacia Spring kan nu bryste sig af hele tre tiler. Ikke alene er den Danmarks billigste og næstmest usikre elbil. Det er også den grønneste. Den kan nemlig smykke sig med fem flotte stjerner i Green NCAP og titlen som Green NCAP Best Car of 2022. Her slog den kendte modeller som Tesla Model 3 og Cupra Born. 

At Dacia Spring tog prisen skyldes ikke mindst, at den er supereffektiv med den højeste rating nogensinde i energieffektivitetsmålingen. Det understøtter de mange andre tests der har bevist, at Dacia Spring er en af de biler, der kommer allertættest på de officielle forbrugstal, når man tester den i den virkelige verden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bilen har en rækkevidde på beskedne 230 km i WLTP blandet kørsel, og 305 km i WLTP bykørsel. Motorveje skal man helst holde sig fra, da det sluger af de klejne 26 kWt batteri. Den har en topfart på på 125 km/t, så nogen fornøjelse bliver det heller ikke.

Læs også: Anmeldelse af Dacia Spring.

De blodfattige specifikationer er dog helt bevidst og følger Dacias grundfilosofi, der hedder Design to cost. Ikke noget overflødigt luksus, der bidrager til vægten og lægger til i prisen. Det betyder, som i tilfældet med Dacia Spring, der kun vejer 970 kilo, at man får en lettere bil, der behøver en mindre motor og et mindre batteri for alligevel at få en ydelse og rækkevidde som andre og større biler. 

Mindre miljøbelastning

Samtidig reducerer man strømforbruget og dermed har man reduceret både miljøbelastningen ved produktion og under brug. Og det har givet pote hos Green NCAP:

“Med det enestående resultat sætter Dacia Spring standarden for industrien. Dacia havde som mål at designe en minibil som passer til brugernes behov, og som tager hensyn til det globale miljø. Med denne model er Dacia foran mange konkurrenter, når det handler om påvirkning af miljøet,” udtaler Dr. Alexandar Damyanov, Green NCAP Technical manager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs eventuelt mere hos Green NCAP.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.