ElbilerTophistorie

Danmarks billigste elbil får stærkere motor

Dacia Spring Extreme hedder den nye udgave af Danmarks billigste elbil. Den har fået en kraftigere motor med 65 hestekræfter.

Dacia Spring Electric er Danmarks billigste elbil, men også den mest blodfattige. Det forbedres en anelse med en ekstra udgave, der skulle komme til Danmark til sommer. Dacia Spring Extreme hedder den, selv om det er lidt af en overdrivelse.

Ud over visuelle detaljer er den største forbedring nemlig en øgning fra 45 til 65 hestekræfter. Ikke nogen muskelbil, men nu er den altså også skabt til bykørsel.

Dermed vil Dacia Spring fremover kunne fås i to udgaver; Essential (med 45hk) og Extreme (65hk). Essential koster lige nu 159.990 kroner, det er endnu uvist hvad Extreme-varianten løber op i. Den skal afløse Expression-varianten, der koster 169.990 kroner, men den større motor hæver sandsynligvis prisen.

Læs også: iNPUTs anmeldelse af Dacia Spring Electric.

Den nye motor er i øvrigt koblet sammen med en ny unik gearkasse, der multiplicerer drejningsmomentet, så den får større acceleration. Men det er altså kun på Extreme-udgaven.

Batteriet er det samme i både Essential og Extreme, nemlig 27,4 kWh. Det giver bilen en WLTP-rækkevidde på 220 kilometer. Men op til 305 kilometer, hvis du primært kan holde dig til bykørsel.

Et kig indenfor i Danmarks billigste elbil.

Extreme-tillægget giver derudover en række tilføjelser i form af kobberfarvede kontrastfarver, både udvendigt og indvendigt. Det skal fremhæve detaljer i foråret såsom sidespejle, tagræling, ventilationsudsugning, dørsider og andre ting.

Dacia Spring Extreme
Dacia Spring Extreme har 65 heste i stalden.

Dacia fortæller i øvrigt, at den gennemsnitlige Spring-kører i gennemsnit kører 31 kilometer om dagen. Med en gennemsnitshastighed på 26 km/t. Dacia siger også, at 75 procent af alle oplader deres Spring derhjemme. Den kan oplades med 30 kW DC på farten. Derhjemme må man nøjes med 3,7 kW (enfaset). Dermed tager det knapt syv timer at lade bilen op (0-100 procent).

Se vores smugkig på den første Dacia Spring herunder …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.