fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Danske Libratone er snart klar med Zipp 3 med stemmestyring

Tredje generation af Libratones Zipp-højttaler bliver en intelligent højttaler med indbygget Alexa.

Danske Libratone lancerer sandsynligvis Zipp 3 på IFA-messen i Berlin om halvanden måned – og den store nye feature bliver lige så sandsynligt, at den digitale assistent Alexa er indbygget i højttaleren. Det viser dokumenter, som er sendt til amerikanske FCC for at få godkendt højttaleren.

Indbygget assistent

De medfølgende billeder viser, at Zipp 3 er kosmetisk identisk med forgængeren, der blev sendt på markedet i efteråret 2015. Manualen, der er vedhæftet til dokumentet, viser til gengæld, at højttaleren kan styres med stemmen. Libratone har tidligere givet den nuværende Zipp-model Alexa-understøttelse via en ekstern enhed (Echo Dot eller Tap, red.), men her er assistenten altså bygget ind i højttaleren, som hos f.eks. Sonos. Libratone skriver:

Artiklen fortsætter efter annoncen

“Brugeren kan tale med højttaleren og styre den via stemmen. Generelt kan brugeren spørge om vejr, trafik og anden generel information, eller afspille musik, lydbøger, onlineradio … når musik afspilles, kan du styre afspilningen via stemmen.”

Multirumsfunktioner

Hvad Libratone ellers har puslet med, er svært at gennemskue ud fra dokumenterne. Designet er som nævnt identisk med tidligere modeller – altså cylindrisk med læderstrop og mulighed for at skifte stof og dermed farve. Zipp 3 har fortsat indbygget batteri og kan kommunikere både via wifi, Bluetooth og et indbygget 3,5 mm jackstik.

Musikken spredes i 360 grader og højttaleren kan indgå både i stereoopsætning og i fulde multirumsopsætninger – også via AirPlay 2.

Det vides ikke, hvornår Libratone vil præsentere Zipp 3 officielt, men vi gætter på at det sker under IFA-messen i Berlin, der åbner dørene den 31. august og løber frem til 5. september. iNPUT er naturligvis til stede på messen igen i år. Prisen kan vi også kun gisne om. Den nuværende Zipp, der er anden generation, sælges i øjeblikket for 2.399 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button