Elbiler

Dansker laver “Tesla-løsning” til elcykler

Danske Kværn har lavet en batteribank, der lagrer solenergi til elcyklen.

En batteribank på væggen, der oplades via solenergi. Den ide bragte Elon Musk til live for flere år siden, men nu “fordanskes” den af startop-firmaet Kværn, der skræddersyr ideen til elcykler – og det kunne nærmest kun være en fra cykelglade Danmark, der kom på den tanke. Et solcellepanel på taget oplader en batteribank, der efterfølgende kan overføres til el-cyklers flade batteri. Kværn+ hedder systemet.

– Elcykler er fremtiden, og vi kan lige så godt se det i øjnene. Hvorfor ikke gøre konceptet bedre og et grønnere alternativ til bilen, siger Jonas Gissel, iværksætteren bag Kværn.

Til skoler og virksomheder

Med et boom i salget af elcykler, håber Jonas Gissel, at Kværn+ løsningen kan være interessant for både private og erhvervskunder. Meningen er et udvikle batterisystemer, der kan monteres på skoler, virksomheder, andelsforeninger og offentlige cykelparkeringssteder, så el-cykelbrugerne kan oplade deres cykler.

– Jeg ser en fremtid, der udelukkende består af elektriske køretøjer, da det simpelthen er smartere. Følger man markedet for lithium-batterier og den udvikling der sker i denne branche, tror jeg ikke, at man kan være så meget i tvivl om dette, siger Jonas Gissel.

Kværn-cyklen og Kværn+ bestående af batteri og soloplader.

Til alle mærker

I første omgang er Kværn+ udviklet til virksomheden egen elektriske cykel (se billedet ovenfor, red.), men på sigt skal systemet fungere med stort set alle modeller af elektriske cykler – og ambitionen er også at bevæge sig ind på markedet for el-scootere.

Kværm forventer at kunne sælge sin cykel for 7.499 kroner, når den rammer markedet. Det vides ikke, hvad hele Kværn+ systemet vil koste, men interesserede kan skrive sig op til nyheder på www.kværn.com.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.