TeknologiTophistorie

Danskerne er vilde med Sundhedskort-app’en

Siden lanceringen den 1. juni har mere end en million danskere hentet Sundhedskort-app'en, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Det er knapt en måned siden at det gule sundhedskort blev udgivet i app-form og ikke overraskende har danskerne taget gevaldig godt imod app’en. Siden lanceringen har mere end en million danskere hentet Sundhedskort-app’en ned på telefonen, oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Direktør i Digitaliseringsstyrelsen Tanja Franck ser de flotte tal som et tegn på, at der er stor efterspørgsel efter digitale alternativer til plastikkort:

– Det er fantastisk, at app’en allerede er blevet downloadet en million gange på under én måned. Det viser, at danskerne i den grad har taget app’en til sig, og at der er et ønske om smarte, digitale alternativer, som gør hverdagen lettere, fortæller Tanja Franck.

Trods de fine tal kan Sundhedskort-app’en dog ikke måle sig med Kørekort-app’en, der kom i slutningen af november sidste år. Alene det første døgn blev kørekortet hentet ned mere end en halv million gange. Helt præcist 525.781 gange og på to uger havde antallet af downloads rundet en million.

Sundhedskort-appen er et frivilligt supplement for de borgere, der ønsker at benytte et digitalt alternativ til det gule plastikkort. App’en er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen under Finansministeriet i samarbejde med Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL.

Fakta om Sundhedskort-appen

  • I app’en kan du automatisk se dine børns sundhedskort i appen frem til, at børnene er fyldt 15 år.
  • Dine oplysninger bliver automatisk opdateret i appen, hvis du fx skifter adresse, læge eller får nyt efternavn.
  • Ligesom det fysiske gule sundhedskort er app’en gyldig dokumentation for retten til modtage offentlige sundhedsydelser i Danmark.
  • For at kunne bruge app’en skal du have bopæl i Danmark, være i sikringsgruppe 1 eller 2 samt have NemID.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.