×
TeknologiTophistorie

Nu kan du hente det digitale sundhedskort

Fra i dag kan danskerne få det velkendte gule sundhedskort som app på mobiltelefonen. App'en giver adgang til offentlige sundhedsydelser.

I hælene på det digitale coronapas er det gule sundhedskort blevet digitalt. Sundhedskort-appen lanceres præcis 50 år efter, at det ved lov blev besluttet, at danskerne skulle medbringe et bevis for retten til at modtage offentlige sundhedsydelser.

Det kan hentes til både iPhone og Android-telefoner nu – og efter tidlig morgen, hvor systemet var tvunget i knæ, ser det nu ud til, at man igen kan oprette sig uden problemer. Der kræves ikke pas, udelukkende NemID.

Sundhedsminister Magnus Heunicke udtaler:

– App’en er endnu et eksempel på, at digitalisering gør hverdagen lettere for danskerne. I dag har vi altid vores mobiltelefon på os, og med app’en er man sikker på altid at have sit eget og børnenes sundhedskort lige ved hånden, når man skal til lægen, på apoteket eller ned og have taget en coronatest.

App’en er et frivilligt supplement til det gule sundhedskort, så du skal beholde dit fysiske kort – også efter at du har downloadet appen.

I en overgangsperiode kan du opleve, at der er steder, hvor du ikke kan aflæse sundhedskortet via app’en. Det kan fx være klinikker, som anvender magnetstribelæser eller har en aflæser, som ikke kan aflæse mobilskærme. Derfor er det en god idé, at du medbringer dit fysiske kort, hvis du er i tvivl om aflæseren hos fx din læge kan aflæse kortet via app’en.

På sigt er det meningen, at du skal kunne vælge mellem Sundhedskort-appen og det fysiske kort, så appen kan være med til at reducere antallet af fysiske udstedte kort.

Sundhedskortet er udviklet af det samme firma, der sidste år lavede det digitale kørekort – og de to apps bygger grundlæggende på samme platform. Men der er ingen samspil mellem dem; de lever i hver deres app.

Fakta

  • Sundhedskort-appen er, ligesom det fysiske gule sundhedskort, gyldig dokumentation for retten til modtage offentlige sundhedsydelser i Danmark.
  • For at kunne bruge Sundhedskort-appen skal du have bopæl i Danmark, være i sikringsgruppe 1 eller 2 samt have NemID.
  • Stregkoden i Sundhedskort-appen indeholder dit CPR-nummer.
  • Sundhedskort-app’en bygger videre på platformen og infrastrukturen fra Kørekort-appen. Etablering af app’en er gennemført inden for et aftalt fællesoffentligt budget på 10 mio. kr. fordelt på 6 mio. kr. til udvikling, 2,7 mio. kr. til personaleudgifter og 1,3 mio. kr. til øvrige omkostninger som fx sikkerheds- og tilgængelighedstest samt informationsmateriale.
  • Appen er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen under Finansministeriet i samarbejde med Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL.

Det digitale sundhedskort kan hentes til iPhone og til Android.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.