×
TeknologiTophistorie

Sundhedskortet kommer til mobilen næste år

Sundhedskortet kommer som en app til mobilen næste år, lover digitaliseringsstyrelsen, der nu sætter arbejdet igang.

Efter et langt tilløb lader det endelig til at der sker noget med digitaliseringen af sundhedskortet. Ifølge Digitaliseringsstyrelsen kommer kortet som en app til mobilen i 2021. I en pressemeddelese fortæller styrelsen, at Visma Consulting er valgt som udviklingsleverandør.

I den kommende tid går udviklingsarbejdet i gang. Et it-udviklingsteam fra Visma Consulting skal i den kommende tid sidde hos Digitaliseringsstyrelsen og bygge løsningen sammen med resten af projektteamet, fortæller styrelsen.

“Den offentlige sektor vil gerne være der, hvor borgerne er. Derfor giver det god mening at digitalisere sundhedskortet, så borgerne altid har sundhedskortet lige ved hånden,” skriver styrelsen i en meddelelse.

Sundhedskort-appen bliver et frivilligt supplement til det fysiske sundhedskort. For at få et digitalt sundhedskort skal borgeren logge ind med NemID.

Langt tilløb

Det er efterhånden halvandet år siden, at ideen om at lægge det gule sundhedskort på mobilen, blev fremlagt af den daværende sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). Hun mente, at kortet skulle digitaliseres, fordi det fysiske kort er for nemt at misbruge, ligesom det er problematisk at det indeholder følsomme oplysninger i form af både navn, adresse og cpr-nummer. Oplysninger, der kan misbruges, hvis kortet mistes.

Hvorfor det har taget halvandet år bare at vælge en udviklingsleverandør vides ikke.

Visma Consulting er også valgt som udviklingspartner til det digitale kørekort. Det digitale kørekort udvikles i samarbejde med Transportministeriet og Rigspolitiet og forventes at blive lanceret inden udgangen af 2020.

I Norge og Finland har de allerede fået en app der gør, at det fysiske kørekort kan skiftes ud med en digital udgave der ligger på mobiltelefonen. Appen virker til både Android og iOS. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.