TeknologiTophistorie

Det gule sundhedskort bygger på det digitale kørekort

Når det gule sundhedskort bliver digitalt, bliver det i en separat app, der er udviklet af samme leverandør som det digitale kørekort.

Det digitale kørekort er en kæmpesucces og næste år kommer digitaliserings-turen til det gule sundhedskort. Den bliver udviklet som en selvstændig app, men af samme leverandør som Kørekort app’en. Det betyder, at sundhedskort app’en kan udvikles markant billigere end kørekortet, da store dele af arkitekturen vil kunne genbruges.

Selv om sundhedskortet og kørekortet har hver sin app, er det meningen at de på sigt begge to skal være en del af en såkaldt wallet fra det offentlige, fortæller Computerworld.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Vi har med det digitale kørekort bygget en platform til flere kort, og det betyder, at vi kan sænke omkostningerne markant, når vi skal bygge fremtidige kort, fordi vi kan genbruge en stor del af arkitekturen. Helt konkret kan vi bygge det digitale sundhedskort til en fjerdedel af prisen på kørekortet, fortæller Adam Lebech, der er vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, til mediet.

Det har kostet 45 millioner kroner at udvikle det digitale kørekort, og det har skabt kritik. Sundhedskortet, derimod, vil komme til at koste markant mindre. Ifølge Version2, der har talt med Digitaliseringsstyrelsen, er der afsat 10 millioner kroner til projektomkostninger.

De to løsninger udvikles af firmaet Visma. Det er endnu uvist hvornår sundhedskortet bliver tilgængelig – ud over at det er lovet, at det kommer i løbet af 2021.

Som vi kunne skrive igår er det digitale kørekort blevet hentet ned på knapt en million mobiltelefoner i løbet af de første ugers levetid.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button