×
Gadgets

Din iPhone er allergisk over for helium

På samme tid holdt en stribe iPhones og Apple Watches pludselig op med at virke på et hospital. Årsagen viste sig at være helium.

iEnheder kan ikke tåle helium. Det blev klart efter en mystisk hændelse på et hospital i Chicago i den forløbne uge, hvor smartwatches i bygningen pludselig holdt op med at fungere. Mysteriet begyndte, da der blev installeret en ny MRI-maskine – og i første omgang troede man, at problemet skyldtes en elektromagnetisk puls, EMP, men den teori blev hurtigt skudt ned, da ingen Android-telefoner var ramt af problemet.

Ifølge systemspecialisten Erik Woodridge var omkring 40 Apple-enheder fuldstændigt døde.

Et opslag på Reddit fik Woodrigde på sporet af, at hændelsen kunne skyldes helium fra MRI-maskinen. En yderligere undersøgelse viste, at hospitalet havde et læk af helium. Omkring 120 liter helium var lækket ud i hospitalsbygningen over en periode på fem timer. Helium udvider sig 750 gange, når det går fra flydende form til gas.

Det viste sig, at det lækkede helium havde påvirket processorens taktgiver, oscillateren. Den er typisk lavet af kvarts, men Apple er for nyligt begyndt at oscillatorer produceret af MEMS-silicion og derfor var det kun Apple-enheder, der blev ramt.

Ved nærmere undersøgelse viste det sig, at Apple allerede gør opmærksom på problemet i sin brugerguide til iPhone og Apple Watch.

Ifølge Apple skal helium-ramte enheder luftes ud i en uge uden opladning. Efter en uge skal enheden sættes til den oplader i en time, hvorefter enheden kan tændes igen.

Så ved vi det, hvis der går hul på en Tivoli-ballon …

Kilde
9to5Mac
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.