TeknologiTophistorie

iOS 16: Her er de understøttede iPhones

I tirsdags løftede Apple sløret for den næste udgave af iOS: iOS 16, men igen i år er der nogle enheder som må vinke farvel til, i den kommende softwareopgradering.

Apples årlige WWDC-event i tirsdags, bød på både nyt hardware men også nyt software. Næste generation af iOS, iPadOS og watchOS blev nemlig præsenteret.

iOS 16 byder blandt andet på en nydesignet låseskærm med widgets, forbedrede notifikationer, nye funktioner til Beskeder m.m.

Læs mere om den nyeste udgave af iOS her: Apple lancerer iOS 16.


Igen i år må vi dog sige farvel til nogle ældre enheder.
Enhederne der ikke får iOS 16 er: iPhone 6s, iPhone 7, iPhone SE (1. gen) og iPod touch (7. gen).

iOS 16 er understøttet på iPhone 8 og nyere enheder.

Der er dog lidt interessant, at Apple vælger at droppe understøttelsen af både iPhone 6S og iPhone 7, samme år. Specielt i lyset af, at iPad (5. gen) med samme A9-chip som 6S og iPad (6. gen – samme chip som iPhone 7) modtager iPadOS 16.

iPadOS 16

iPadOS 16 lover eksempelvis forbedrede multitasking-funktioner og fuld understøttelse af eksterne skærme på iPads med M1-chippen. Læs mere om dette her: iPadOS 16 får mange nye funktioner.

Denne gang er det et farvel til iPad Air 2 fra 2014 og iPad Mini 4 (2015).

iPadOS 16 er kompatibel med følgende enheder

watchOS 9

Næste generation af watchOS, version 9, kommer også til efteråret, med bla. nye urskiver, forbedrer søvn- og træningsfunktioner. Det aldrende Apple Watch Series 3, må dog undvære opdateringen.

Læs mere om den næste udgave af watchOS her: Apple Watch får nyt styresystem: WatchOS 9.

Bemærk dog at watchOS 9 kræver en telefon med iOS 16. Derfor kan du altså ikke opgradere til watchOS 9, hvis du eksempelvis bruger en iPhone 7, selvom du har et understøttet Apple Watch.

Med watchOS 9 er Apple Watch Series 4 og nyere understøttet

Lancering

iOS 16, iPadOS 16 og watchOS 9 forventes at blive udrullet i september måned, sammen med iPhone 14-serien og Apple Watch Series 8.


Læs også: Xiaomi lancerer ny streamingboks: Mi Box 4S Max

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.