GadgetsTophistorie

DJI Mavic 3 har Hasselblad-profil og ProRes ombord

DJI har lanceret sit nye semiprofessionelle flagskib Mavic 3, der fås i to udgaver med en vanvittig prisforskel ...

DJI har i nat lanceret ikke én, men to udgaver, af den længe ventede Mavic 3 semi-professionelle drone; en “almindelig” udgave og en langt mere blæret (men også dyrere) Cine-udgave, der nok primært er henvendt til professionelle filmskabere.

Forskellen mellem de to er til at tage at føle på. DJI nMavic 3 Cine kan nemlig håndtere Apples ProRes 422 HQ format i 5.1K-opløsning op til 50 billeder i sekundet. Den har også 1 terabyte lagerplads indbygget, hvor den almindelige udgave må “nøjes” med 8 gigabyte. Til gengæld må man altså smide knapt 38.000 kroner på disken for Cine-udgaven, mens den almindelige udgave fås for mere humane 16.499 kroner.

Kameradelen deles af de to udgaver af Mavic 3. Den er sat sammen af en 4/3 CMOS sensor og to linser. Ud over en 24mm “hovedlinse” har Mavic 3 også en hybrid zoomlinse med 28 x digital zoom. Det svarer til 162mm ved f/4.4. Begge droner kan optage video i 4K op til 120 fps og tage fotos med en opløsning på 20 megapixels.

DJI Mavic 3
DJI Mavic 3 og Mavic 3 Cine har samme kamera (foto: DJI).

Spændende er det også, at Mavic 3 er udrustet med en Hasselblad farveprofil, nemlig Hasselblad Natural Color Solution, der lover utrolig naturlige farver uden behov for efterjustering. Det er en afart af Natural Color Calibration with Hasselblad, som er brugt i de seneste OnePlus 9-smartphoneflagskibe.

Vil man hellere selv farvekorrigere i postproduktionen, kan man vælge at bruge 10-bit D-Log farveprofil i stedet. I øvrigt kan der både filmes i ProRes (kun Cine) samt H.264 og H.265.

Batteritiden på de to udgaver af Mavic 3 er også ens, nemlig 46 minutter. Det er en væsentlig forbedring i forhold til Mavic 2’erens og DJI Air 2S’erens 31 minutter.

Masser af nyheder … naturligvis

DJI har naturligvis flere nyheder på bedding. Blandt andet er de autonome funktioner forbedret. Mavic 3 kan “se” i alle fire retninger, men kan nu opdage objekter 200 meter væk. Den er også blevet bedre til at finde tilbage til udgangspunktet, hvis du mister kontakt med dronen (Advanced RTH og APAS 5.0).

Tracking-funktionerne af personer og genstande skulle også være blevet væsentligt forbedret med ActiveTrack 5.0, men den funktion er ikke klar til lanceringen, så den kommer via softwareopdatering senere.

iNPUT har allerede lånt et eksemplar af en “almindelige” DJI Mavic 3 og vi vil bruge de næste dage på at teste den igennem, så vi kan levere en anmeldelse snarest. Hold øje med sitet …

I mellemtiden kan du kaste et blik på produktsiden hos DJI.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.