×
GadgetsTophistorie

Dolby Atmos FlexConnect gør soundbars overflødige

Dolby Atmos FlexConnect er en ny standard, der skal gøre det nemmere at få omsluttende lyd uden soundbar og baghøjttalere.

Snart kan soundbars og hdmi-kabler være en saga blot. Dolby har netop afsløret sin nye Dolby Atmos FlexConnect standard, der gør tv’et til den centrale enhed i surroundopsætningen. Den eliminerer også behovet for at placere højttalere specikke steder i rummet.

Da FlexConnect benytter tv’ets eget lydsystem, er der hverken behov for en central soundbar eller en surround-forstærker. Der er heller ikke behov for hdmi-kabler til at få lyden ud af tv’et.

Ideen er grundlæggende, at tv’et automatisk finder og tilslutter de trådløse højttalere, der er til rådighed i rummet. Herefter oprettes der en opsætning med optimal omsluttende lyd, baseret på beregninger af rummets størrelse, indretning og de højttalere, der er til rådighed. Det lover Dolby i en pressemeddelelse.

“Forbrugerne skal ikke flytte deres møbler for at opleve bedre lyd, men lyden skal snarere tilpasse sig dem,” siger John Couling, Senior Vice President, Entertainment, Dolby Laboratories. Han fortsætter:

“Dolby Atmos FlexConnect er en helt ny kategori af oplevelser, der giver forbrugerne frihed og fleksibilitet til at vælge, hvordan de vil arrangere deres enheder, mens de stadig får en fantastisk fordybende Dolby Atmos-oplevelse.”

FlexConnect vil i første omgang kunne opleves i fladskærme og højttalere fra producenten TCL til næste år. Men Dolby forventer, at også andre producenter til tilslutte sig den nye standard.

Dolby fremhæver følgende fire fordele ved Dolby Atmos FlexConnect:

  • Muligheden for at tilføje ekstra trådløse højttalere til Dolby Atmos-aktiveret tv for at hæve et systems lydkvalitet.
  • Fleksibiliteten til at placere højttalere hvor som helst og udnytte rummets dimensioner, stikkontakter og møbelarrangementer bedst muligt, uden at gå på kompromis med lydkvaliteten
  • Hurtig og enkel opsætning uden ekstra udstyr eller kabler. Såkaldt akustisk kortlægning lokaliserer hver trådløse højttaler i rummet og kalibrerer systemet automatisk, for at sikre optimal lydoplevelse.
  • Lyden spredes intelligent fra tv-højttalerne til hver trådløse højttaler, hvilket dynamisk optimerer lydsignalet baseret på kapaciteten og placeringen af ​​alle tilgængelige højttalere.

Der er ikke nogen øvre grænse for, hvor mange højttalere, man kan sætte sammen i et FlexConnect-system. Forbindelsen mellem højttalerne og tv’et er op til de enkelte producenter, standarden understøtter både Bluetooth og wifi.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.