×
GamingTophistorie

PS5 får understøttelse for Dolby Atmos

Er man indehaver af et Dolby Atmos-kompatibelt lydsystem, så vil man snart kunne udnytte det til fulde, når PS5 opdateres senere i år.

I et blogindlæg har Sony løftet sløret for nye funktioner, som er på vej til PS5-konsollen. I en beta, der netop er udsendt til testere, tilføjes der understøttelse for Dolby Atmos-lyd, på kompatible lydsystemer.

Spiludviklerne til PS5 kan benytte en teknologi til at skabe ‘3D lyd’, eller ‘Rumlig Lyd’ om man vil, baseret på en teknologi kaldet Tempest 3D AudioTech. Den nye softwareopdatering gør det muligt at det lydspor kan udsendes i Dolby Atmos-format. Derved kan eksempelvis populære Sonos-soundbars som Arc og Beam (Gen 2) benyttes til at opnå en mere omsluttende spiloplevelse.

Endnu flere nyheder på vej

Men tilføjelsen af det nye lydformat er ikke eneste nyhed, som finder vej i den kommende opdatering. Tidligere i konsollens levetid åbnede Sony for at udvide den interne SSD-hukommelse. Understøttelsen har hidtil været på maksimum 4 terabyte, men det udvides til hele 8 terabyte.

Det bliver dog ikke en billig fornøjelse at tilføje den slags plads. I skrivende stund skal man kaste knap 8.000 kroner efter et kompatibelt SSD M.2-drev.

Dernæst tilføjes der ændringer, så det bliver lettere at invitere og deltage i venners spilsessioner. Samtidig bliver det lettere at se din placeringer i de turneringer, som du har deltaget i på hver enkelt spil.

Med understøttelsen for endnu større lagerplads, så er det et belejligt tidspunkt at sørge for, at det er muligt at søge i de voksende spilbiblioteker.

Hører man til kategorien, der sniger sig til et spil sent på aftenen, når familien sover, så er der gode nyheder. Den insisterende bip-lyd, som maskinen afgiver når der tændes kan fremover mutes eller helt slukkes.

Tilgængelighed

Opdateringen finder vej til PS5-konsollerne senere på året. Sony gør opmærksom på, at funktioner kan nå at blive ændret eller forsvinde inden endelig udgivelse af softwaren.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.