Pixel
Gadgets

Ny lov på lørdag: Droner kræver kørekort

Fra på lørdag kræves der et dronekørekort, hvis du vil flyve med droner i Danmark. Kortet – eller dronetegnet, som det hedder – kræver at man består en test og der er temmelig skærpede regler for droneflyvning fremover. Det skønnes at gå ud over mere end 10.000 danske hobbydroneflyvere.

De nye skærpede regler gælder alle droner, der vejer over 250 gram – altså groft sagt alle de droner, der ikke er købt i en legetøjsbutik. Samtidig skal droner over 250 gram være dækket af en ansvarsforsikring, ligesom både dronen og ejeren skal registreres hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

12 spørgsmål til droneflyveren

Dronetegnet er heldigvis relativt nemt at erhverve. Det klares ved at svare på 12 spørgsmål på Trafik-og Byggestyrelsens hjemmeside .

Dronetegnet giver lov til at flyve med hobbydrone udenfor byområder. Byområder dækker også over industri- og havneområder, sommerhusområder, campingpladser, parker og strande. Det er altså no-go at gå ned i den lokale park og lege med sin drone. Det er heller ikke længere lovligt at flyve dronen højere end 100 meter over jorden – og man skal kunne se dronen. Hele tiden.

Kan du lide, hvad du læser? Giv iNPUT et like på Facebook og få nyheder som denne i din nyhedsstrøm!

Vil du have dispensation for reglerne kræves det, at du tager et Dronebevis, som fås efter en droneføreruddannelse på et godkendt uddannelsessted. Det kræves også, at flyvningen har erhvervsmæssigt formål.