×
TeknologiTophistorie

DSB er klar med sin egen ‘Rejsekort-app’

Med et enkelt swipe kan rejsende nu ”checke ind” i toget via DSB app'en. Den tjekker dig selv ud, når rejsen slutter.

Vi har ventet i årevis på mobilen rejseløsninger. Nu er der kommet to indenfor en lille måned. DSB har netop åbnet for en ny funktion i deres DSB app, nemlig mulighed for at checke ind og ud af hele din rejse. Med et enkelt swipe til højre kan man fremover ”checke ind” i toget. App’en tjekker selv ud, når rejsen slutter, medmindre man vælger at gøre det selv.

Med den nye funktion betaler man sin rejse via det tilknyttede betalingskort ved ”Check ud”. Der er ingen forudbetaling og prisen er den samme som på det velkendte Rejsekort. Løsningen er primært skabt til togrejsende, men virker også til rejser med bus, letbane og metro.

Funktionen er siden januar sidste år blevet testet i et panel blandt de cirka 700.000 medlemmer af fordelsprogrammet DSB Plus. Her har mere end 10.000 kunder allerede gennemført cirka 200.000 rejser ved at ”checke ind” på mobilen og også undervejs skiftet transportmiddel på tværs af tog og eksempelvis bus, metro eller letbane.

Brug af ”Check ind” giver også mulighed for at samle point på togrejsen og veksle til køb i en af DSB’s mange 7-Eleven butikker.

DSB app kan hentes til både Android og iPhone.  Har du allerede DSB app’en, skal du logge ind på din DSB-profil eller oprette en profil, herefter tryk på ”Kom godt i gang” under Check ind på startsiden. Her får du en guide til at komme i gang, hvor der bl.a. er en kort videoguide.

Fakta …

• Når du åbner Check ind funktionen i DSB appen, så søger appen efter den nærmeste togstation, metrostation, bus- eller letbanestoppested, så du kan vælge den strækning eller linje, rejsen foregår ved. Når du tjekker ud, så stopper appen med at følge dig.
• Hvis du skifter strækning eller transportmiddel, skal du blot checke ind på ny i appen.
• Prisen svarer til den samme som for et personligt rejsekort, hvis du er ung mellem 18 og 25 år, voksen eller pensionist over 67 år. Du får også tidsrabat, når du rejser uden for myldretiden, og optjener mængderabat, hvis du rejser vest for Storebælt.
• Du optjener automatisk point i DSB Plus, når du rejser med tog.
(Kilde: DSB)

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.