×
TeknologiTophistorie

DSB indfører førerløse S-tog i 2030

Ligesom Metroen skal s-togene på sigt være førerløse. Nu sætter DSB årstal på hvornår overgangen begynder.

Onsdag den 3. april var det 90 år siden, at S-togene kørte sin første tur. I den forbindelse delte DSB informationer om, hvordan fremtiden ser ud for S-banen. Ambitionen er, at S-togene fremover skal være førerløse – præcis lige som Metroen er det i dag.

Det er dog ikke en udvikling, der er lige om hjørnet. I en pressemeddelse oplyser DSB, at de første førerløse S-tog efter planen kommer på skinnerne i 2030. I første omgang på Ringbanen.

“Hele S-banen forventes at være fuldautomatisk omkring 2037,” skriver de videre.

Grundlaget for de  førerløse S-tog blev allerede lagt, da Banedanmark i 2022 blev færdig med at udstyre S-banen med et nyt digitalt og semiautomatisk signalsystem (CBCT).

“Det nye signalsystem på S-banen har skabt grundlaget for, at s-banen inden for en årrække vil blive opgraderet og gjort fuldautomatisk. DSB vil herefter kunne køre S-tog med metrolignende drift med afgang hver 7. minut på strækningerne i flere timer af døgnet,” skriver selskabet.

Indtil da skal de nuværende S-tog fortsat køre, de får derfor en tiltrængt renovering udvendigt og indvendigt. Kunderne vil i de kommende år opleve, at togene blandt andet får nye sæder og nye destinationsskilte.

Læs også: DSBs nye IC5-eltog er igen ramt af forsinkelser.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.