×
Elbiler

Elbils-pendlere jages væk fra opladere i København

Københavns Kommune har indført tidsbegrænsning på en række parkeringspladser med ladestandere. Det giver udfordringer for pendlere.

Til trods for, at der ikke er voldsomt mange elbiler i Danmark, er der rift om de parkeringspladser, der har opladere. Det har fået Københavns Kommune til at indføre et forsøg med tidsbegrænsning på parkeringspladser med opladere.  Tre timer må bilen holde på pladsen, så skal de flyttes, så en anden elbil kan komme til.

Selv om det umiddelbart lyder ganske fornuftigt, så kan det give problemer for pendlere, der kan risikere at skulle bruge frokostpausen på at køre rundt og lede efter en ny parkeringsplads til bilen. Flere københavnere er også afhængige af de offentlige ladere, da der ikke kan installeres private ladere ved lejligheder.

I Facebook-gruppen for Elbilsforeningen FDEL argumenteres der da også for, at der i stedet for installeres flere ladestandere.

– Hvis der mangler ladere, må de sætte flere op. Der er masser af parkeringspladser at tage af og hvis der er overskud af AC-ladere vil man ovenikøbet sende et signal til omverdenen. I stedet virker det som om man tænker mere på plugin-hybrid end på elbiler, skriver Jan Tams Larsen i en kommentar i gruppen.

Ældre elbiler, eksempelvis af typen Hyundai Kona der er blandt de populære modeller i Danmark, tager også længere tid end tre timer om en opladning.

Der er dog også masser af opbakning til ideen:

– Tre timers parkering er i mine øjne ideelt og løser at der for eksempel parkerer biler uden at lade, eller at folk bare lader bilen stå med kablet i, selvom den er fyldt op, skriver Kasper Bræmer-Jensen.

Forsøget gælder 24 pladser

I første omgang gælder forsøget kun 24 pladser i København – og udelukkende på hverdage i tidsrummet fra klokken 8-19, mens man resten af døgnet og i weekenderne må parkere så længe man vil på pladserne. Forsøgsordningen skal køre i et halvt år, hvorefter kommunen vil evaluere, om den har virket efter hensigten. De nye regler gælder fra midten af uge 50 (denne uge), når de skilte, der angiver reglerne er sat op. Herunder et overblik over de pladser, der er berørt:

opladere
1. Ragnagade (4 pladser), 2. Dybbølsgade (4), 3. Kapelvej (4), 4. Rørholmsgade (4), 5. Møntergade (2), 6. Slotsholmsgade (6).
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.