Elbiler

Elcykel med Android-navigation og biometrisk lås

Med sensor til blinde områder, biometrisk cykellås og GPS tager Calamus One vist prisen som verdens mest avancerede elcykel.

Tyskerne kan det der med at lave luksusbiler; tænk bare BMW og Mercedes. Men de kan åbenbart også lave en elcykel i luksusklassen. Calamus One, der kan bestilles på Indiegogo, er så smækfyldt med avanceret teknologi, at der skal mere end en kædelås til at sikre sindet mod cykeltyve. Men det har tyskernes naturligvis også tænkt på – og udstyret den med en biometrisk lås, der tænder for cyklens indbyggede computer og slår alarmen fra.

Tyverialarm der advarer dig på mobiltelefonen, hvis nogen piller ved din elcykel – gør det også muligt at tracke cyklen i realtid på skærmen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men først en funktion, der normalt er forbeholdt biler eller dyre motorcykler; Calamus One har indbygget ultrasoniske sensorer til blinde vinkler. Det betyder, at sensorerne kan registrere, hvis der kører biler op bag ved cyklen – og cyklisten får besked, ved at håndtaget på cykelstyret giver haptisk feedback på den side af cyklen, hvor bilen vil passere.

Cyklen er også udstyret med en fastmonteret Android-udstyret skærm, hvilket betyder, at man kan navigere rundt via Google Maps. Skærmen giver også adgang til systemtjek i realtid og andre fikse funktioner.

Men det er ikke bare udstyret, der lader til at være i top. Der er i sandhed også kælet for selve cyklen. Cykelkæden er skiftet ud med et bæltedrev af kulfiber, der sænker støj og er stort set vedligeholdelsesfri. Den har firetrins automatgear, hydrauliske bremser og støddæmper på forhjulet.

Cyklen er udstyret med centermotor, der fås i tre størrelser (250, 500 og 750W) og har en topfart på mellem 28 og 45 kilometer i timen. Batteriet, der naturligvis kan afmonteres, fås med kapacitet mellem 504 og 674 Wh og kan strække op til 100 kilometers cykling via den indbyggede hastighedsassistent.

Bevares, Calamus One er naturligvis dyr, men ikke så dyr som den svulmende funktionspakke antyder. Den mindste af cyklerne med 250W motor kan bestilles på Indiegogo for 13.422 kroner, mens den store model med 500/750W motor, kan bestilles for 15.445 kroner. Det er en rabat på knapt 40 procent i forhold til den endelige pris, når Calamus One forhåbentlig når butikkerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I skrivende stund har Calamus One forlængst nået sit Indiegogo-mål, så der skulle være en reel chance for, at cyklen rent faktisk bliver til virkelighed. Læs mere om cyklen hos det tyske firma.

Back to top button