ElbilerTophistorie

Elektrisk afsnit 1: Sådan tager du springet til elbil

Der er meget lidt tvivl om at elbilerne er fremtiden, men spørgsmålet er mere om hvornår du skal tage springet over i fremtiden?

Det kan for nogen virke som det naturlige valg, og for de fleste andre, som et valg man mere bliver nødt til at gøre, hvis man vil fortsætte at rulle afsted på fire hjul. Skiftet fra fossildrevne biler til elbiler er både godt for miljøet, bedre for samfundet og måske også bedre for pengepungen. 

En ny podcast-serie kaldet Elektrisk kaster sig over de mange tanker og bekymringer, der er forbundet med skiftet. Hvad skal man være opmærksom på, som førstegangs-kunde, hvilke uforudsete udgifter gemmer der sig bag en elbil og hvilken model skal man vælge?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er nok af spørgsmål at hive fat i, men heldigvis også mange svar. Og dem vil David Guldager som podcast-vært stille til et hav af vidende personer, eksperter og folk med elbils-erfaringer.

– For jeg skal selv tage det samme skifte. Jeg har valgt nu, efter godt 10 år som ejer af leaset benzin-bil, at nu er det på tide. Jeg føler tiderne er klar til det, udrulningen af ladenetværket er ved at være mere eller mindre bredt nok og de mange bilmodeller på markedet har både rækkevidden og stilen til jeg synes det begynder at være sjovt, fortæller David Guldager.

I hvert afsnit prøver han nye elbiler af – både for at afprøve markedet og for at få svar på sine egne spørgsmål. I den første episode kører han i en Kia e-Niro. 

Rettelse: 
Jan Lang siger mod slutningen af podcasten, at man er stavnsbundet som elbilskunde til et ladenetværk, og det er ikke korrekt. Forbrugeraftaleloven skriver forbrugerne de fornødne rettigheder, og de bliver overholdt af de forskellige lade-distributører, oplyser Clever til Elektrisk.

Serien vil bestå af ti afsnit som vil blive udgivet hver onsdag sommeren igennem. Den første episode er tilgængelig nu og kan findes herunder – og på Spotify, Apple Podcast og Google Podcasts.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Back to top button