Elbiler

Elon Musk forklarer hvorfor Model 3 har et kamera inde i kabinen

Hvis du udlejer din Model 3 som robottaxi, skal du ikke bekymre dig om, om folk behandler den ordenligt.

Fra den første version af Model 3 kom i starten af 2019 har den haft et kamera i kabinen – som dog ikke har været i brug på noget tidspunkt. Men hvorfor er det der så? Elon Musk har nu løftet sløret for, hvad kameraet skal bruges til – og det er en del af en større plan: Det skal være ejerens mulighed for at holde øje med, om bilens betalende passagerer opfører sig ordenligt.

Et tweet om robottaxier

Som det så ofte sker kommer afsløringen faktisk igennem et lille tweet; en bruger på Twitter kaldet Green har fået fat i billeder taget af kameraet inde i bilen, og en anden bruger kaldet Marty Tee, gætter på at det er til Robottaxi-brug – og Elon Musk svarer “correct”.

Kommer måske senere i år

Musk har tidligere fortalt, at han har planer for, at især Model 3 allerede i år (noget han senere har trukket lidt i land på) skal køre som robottaxier. Det vil altså sige, at du i et tidsrum hvor du ikke bruger bilen, tillader den at køre i et netværk af selvkørende robottaxier. Faktisk er han gået så vidt som til at sige, at man skal forvente at priserne på selvkørende biler bliver en del højere i den kommende tid – når man til gengæld får mulighed for at tjene pengene ind igen ved at bilen selv kører rundt som en slags robotudgave af Uber. Især fordi Tesla selv vil stå for at bygge en lille hær af selvkørende taxaer.

Kamera i bilen giver sikkerhed for ejeren

Et led i den plan er altså det indbyggede kamera i kabinen, der holder øje med passagererne – men som endnu ikke er aktiveret. Det bliver det så først i den app, ejeren vil skulle bruge for at tilslutte sig tjenesten med de selvkørende biler. Men formentlig vil han/hun kun have adgang til den i tilfælde af, at der er registreret hærværk i bilen – og kun hvis lokale love tillader det. Under alle omstændigheder kan der gå en rum tid inden vi ser selvkørende taxaer køre rundt i de danske gader.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.