×
Elbiler

Den første Tesla Model 3 er rullet ud af fabrikken

Så skete det endelig – Teslas nye “billige” elbil rullede ud af fabrikken i første eksemplar. Det er Tesla og Elon Musk selv, der har tweetet et billede af den nye bil:

Med Model 3 håber Tesla at kunne nå en helt ny målgruppe af potentielle elbilejere rundt om i verden. De danske priser kendes endnu ikke, men forventes at komme til at ligge i underkanten af 400.000 kr. Havde regeringen ikke indført registreringsafgift på elbiler ville den være landet under 300.000 kr. og ville i så fald have været betydeligt mere interessant for det segment, der ellers vil investere i en BMW 2 eller 3 serie.

400.000 på venteliste

Model 3 ser ud til at blive en stor succes for Tesla. Tilbage i april kunne bilproducenten melde ud, at bilen var forudbestilt i 400.000 eksemplarer – så et forsigtigt gæt er, at antallet af forudbestilte biler nu er omkring 500.000. Hvor mange der kommer til Danmark i første bølge er svært at sige – men hvis du bestiller en Model 3 nu kan du forvente at komme til at vente til slutningen af næste år på at få din bil.

Rækkevidde op til 345 km

Model 3 kommer i udgangspunktet til at have en rækkevidde på op til 345 km., og vil kunne bruge Teslas supercharger netværk, der dækker hele landet. Bilen vil også, ligesom storebror Model S, have avanceret software, der vil gøre den “næsten” selvkørende. De første biler ventes at ramme disse breddegrader en gang i slutningen af i år.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.