×
Teknologi

Elon Musk: Her er min vision for fremtidens storbytrafik (Video)

Elon Musk, bagmanden bag Tesla og SpaceX er ikke tilfreds med at bygge luksus el-biler og en base på Mars – han vil generelt revolutionere hele måden, vi lever på. Hans seneste projekt startede tilbage i december, hvor han åbenbart var blevet meget træt af trafikken i San Fransisco området:

Og som sagt, så gjort. Musk startede et nyt firma ved navn The Boring Company (indsæt morfar-kluk her) og begyndte de første boringer i februar. Og nu er The Boring Company så klar med den første video af det koncept, firmaet arbejder på.

Kombinerer privat og offentlig trafik

Et af problemerne med “normal” offentlig trafik er, at den kan være ufleksibel; du kommer oftest ikke fra A til B, men skal gå et stykke fra A til tog eller bus, ofte skal der skiftes imellem forskellige tog og busser, og man bliver sat af et stykke fra B.

Ideen The Boring Company arbejder med kombinerer i stedet den offentlige og private trafik. I øvrigt ikke ulig det danske koncept “RUF”, som desværre aldrig blev en realitet. Konceptet er simpelt; biler kører op på en lille rampe placeret i udkanten af byen, for dernæst at blive sænket ned i undergrunden.

Under de store byer er der så et stort netværk af tunneler hvor bilerne bliver ført rundt på den rampe, de blev sænket ned i jorden på. Udover bilerne forestiller The Boring Company sig, at der også kan bygges en slags “pods” der kan bruges som busser og dermed give fodgængere og cyklister mulighed for at bruge systemet også.

Du kan se videoen herunder. Der er desværre ikke nogen detaljer om, hvornår og hvor Musk & co forestiller sig, at konceptet bliver til virkelighed. Men hvis der er én mand i verden, der kan gøre det, er det formentlig Elon Musk.

https://youtu.be/u5V_VzRrSBI

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.