Pixel
Teknologi

Elon Musk vinder 50 mio. dollars væddemål: Bygger et enormt batteri i Australien

Elon Musk og Tesla har bygget verdens største lithium-ion i Sydaustralien - og vandt dermed et væddemål med en australsk milliardær

Lige når man tror, Elon Musk ikke har flere kaniner at trække op af hatten, så lykkedes det alligevel den excentriske konge af startups at overraske igen. Denne gang er det lykkedes ham at vinde et væddemål med en australsk milliardær om, hvorvidt Elon – eller rettere, hans firma Tesla – kunne levere og bygge en regulær batteripark der kan sikre en stabil strømforsyning til Sydaustralien som har været plaget af strømafbrydelser.

Troede ikke på Elon Musk

Den australske milliardær Mike Cannon-Brookes, der er direktør i softwarefirmaet Atlassian, var mere end skeptisk, da Elon Musk foreslog, at han kunne løse Sydaustraliens strømproblemer ved at bygge et enormt batteri der kan træde til hvis strømforsyningen svigter. Det udløste et væddemål, og det væddemål har Musk nu officielt vundet, da batteriet står færdigbygget og klar til ibrugtagning – i god tid før den deadline de to milliardærer har aftalt, nemlig 1. december.

Verdens største Lithium-ion batteri

Batteriet der er huset i en bygning nær Hornsdale vindmøllepark nord for Jamestown, siges at være det største nogensinde bygget. Det har en kapacitet på hele 100 megawatt, og vil kunne levere strøm til 8.000 hjem i 24 timer – eller helt op til 30.000 hjem, hvis et strømudfald “kun” varer en time.

Det store batteri er nu bygget færdig, og skal testes fra på fredag, d. 1. december.