Teknologi

Tesla Megapack batteri kan forsyne storby med strøm i seks timer

Teslas nye Megapack er verdens største batteri og kan forsyne San Franciscos mere end 800.000 indbyggere med strøm i seks timer.

Først lancerede Tesla Powerwall til hjemmet, så kom Powerpack til virksomheder og nu har Tesla så præsenteret Megapack, et kæmpebatteri med potentiale til at holde en hel storby med strøm, hvis elværket har problemer med at følge med. Hvert Megapack-batteri har en kapacitet på 1,5 megawatt – og ved at koble flere batterier sammen kan Tesla skalere efter behov.

For eksempel, fortæller Tesla i en pressemeddelelse, kan modulerne kobles sammen til et anlæg, der kan lagre mere end én gigawatt-time, hvilket er nok til at forsyne de mere end 800.000 indbyggere i storbyen San Francisco med strøm i mere end seks timer.

Megapack
Illustration af hvordan Teslas computergrafikere forestiler sig et Megapack-anlæg.

Tanken er at Megapack skal samle energi fra eksempelvis vindmøller og andre vedvarende energikilder, og energien kan så frigives, hvis og når behovet opstår. Megapacks modulære tilgang betyder, at Tesla kan bygge et batterianlæg ti gange hurtigere end de løsninger der findes i dag. Desuden kræver Megapack-løsningen 40 procent mindre plads end nuværende løsninger, hævder Tesla.

Én ting som Tesla ikke kommer ind på i pressemeddelelsen, er prisen på Megapack. Men løsningen er nok ikke billig på kort sigt. Tesla har heller ikke bygget anlægget noget sted endnu, men teknologien bygger på erfaringerne fra et batterianlæg som Tesla færdiggjorde i det sydlige Australien i 2017.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.