TeknologiTophistorie

Endelig: Google Assistant Rutiner på dansk

Efter flere års ventetid er Google endelig begyndt at rulle Google Assistant-funktionen Rutiner ud til danskerne.

Nu bliver det markant nemmere at få Google Assistant til at udføre mere avancerede funktioner. Google er nemlig begyndt at rulle den længe ventede Rutiner-funktion ud til danskerne – og dermed bliver det muligt at programmere flere handlinger i en og samme talekommando.

– Google Assistent er sat i verden for at gøre hverdagen nemmere og hjælpe med konkrete gøremål – sådan at vi kan tale mere og trykke mindre. Med ‘Rutiner’ tager vi forhåbentlig endnu et skridt i den retning. Det har været efterspurgt længe, så vi er glade for at kunne introducere det til brugerne, siger Jesper Vangkilde, Kommunikationschef hos Google Danmark, i en meddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brugerne kan naturligvis selv oprette rutiner, men Google har snittet seks forudindstillede, der kan tilpasses i Google Home app’en; eksempelvis kan ‘Godmorgen’ indstilles til at fortælle om vejret og dagens kalenderaftaler. Men der er som sagt frit slag til at oprette og redigere løs – og indlemme alle smarte enheder, såsom lys eller robotstøvsugere i rutinerne.

Google har også oprettet en side, hvor man kan få hjælp til at oprette rutiner.

Rutiner har eksisteret til Google Assistant siden 2016 og har længe været efterspurgt af danskere. Funktionen rulles ud i disse dage og inden for kort tid skulle den være tilgængelig hos alle.

Sådan kommer du i gang med Rutiner:

  1. Åbn app’en Google Home.
  2. Klik på profilbilledet i øverste højre hjørne og vælg ‘Indstillinger for Assistent.
  3. Klik på fanen ‘Google Assistant’ og klik på menupunktet ‘Rutiner’.
  4. Vælg om du vil ændre en forudindstillet Rutine eller lave din helt egen.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button