fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Et lys i mørket for Bang & Olufsen

Bang & Olufsen kom godt nok ud af kvartalet med et minus på 49 millioner, men selskabet har for første gang længe øget omsætningen.

Efter i en årrække at have leveret det enes triste regnskab efter det andet, er der i det seneste kvartalsregnskab et lille lys i mørket for hæderkronede Bang & Olufsen. Selskabet har nemlig for første gang i årevis formået at øge omsætningen med tocifrede vækstrater.

I forhold til samme periode sidste år er omsætningen steget fra 419 millioner til 462 millioner – en stigning på 10,3 procent. Stigningen er primært hentet i Europa og Asien, oplyser B&O.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De oplyser også, at det var kategorien tv- og lydprodukter til hjemmet, der stod for den største vækst i omsætningen, med en stigning på 88 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Beovision Harmony og Atmos-lydbaren Beosound Stage (læs vores anmeldelse her) stod for størstedelen af væksten i kategorien.

Det er også værd at bemærke, at omslætningen fra Bluetooth-højttalere voksede med 75 procent, primært båret af Beosound A1 2nd Gen (læs anmeldelse her).

– I en tid med stor usikkerhed er det finansielle resultat et udtryk for solid strategieksekvering af hele organisationen og styrken af vores brede portfolio af innovative produkter, der gjorde os i stand til at tilpasse os den ændrede forbrugeradfærd, vi så i kvartalet, siger CEO Kristian Teär.

Q1 2020/21Q1 2019/2020
Omsætning462419
Resultat for skat-61-135
Resultat efter skat-49-106
Tallene er i millioner kroner.

Selv om omsætningen steg, kom B&O ud af kvartalet med et underskud på 49 millioner kroner efter skat. Det er dog væsentligt mindre end underskuddet på 106 millioner i samme kvartal sidste år.

– Uforsigeligheden forårsaget af COVID-19 fortsætter, og vi har stort arbejde foran os i forhold til at eksekvere på vores strategi og skabe en lønsom forretning. Men vi er tilfredse med den fremgang, vi leverede i første kvartal, og fastholder vores forventninger til året, siger CEO Kristian Teär.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bang & Olufsen forventer en omsætning på 2,2 milliarder kroner i løbet af regnskabsåret 2020/2021.

Back to top button