×
Teknologi

EU: Lovkrav om DAB-radioer i biler

Om tre år kan det være et lovkrav, at der er DAB-radioer i nye biler. Kravet ventes godkendt af EU i starten af næste år.

Europa-Parlamentet mener at DAB-radioer skal være et lovkrav for nye bilradioer – og det kan blive virkelighed så tidligt som i 2021, hvis Ministerrådet godkender kravet ved i afstemning i starten af 2019. Det skriver Ing.dk.

Kravet er en del af EU’s nye digitale strategi, hvori der blandt andet står:

”Bilradiomodtagere, der er indbygget i et nyt køretøj i klasse M, som er gjort tilgængeligt på markedet til salg eller leje i Unionen to år efter datoen for dette direktivs ikrafttræden, skal bestå af en modtager, som kan modtage og gengive mindst radiotjenester udsendt via digital jordbaseret radiotransmission.”

Kulturminister Mette Bock (LA) foreslog i april måned, i forbindelse med medieforhandlingerne, at der blev lukket helt ned for FM-sendenettet i Danmark, for at tvinge danskerne over på DAB+ i stedet. Planen blev dog (midlertidig?) skrinlagt, da en meningsmåling viste, at kun hver tiende dansker foretrækker DAB+. Kun hver tredje dansker har adgang til en DAB+ radio.

Tillægget til EU’s digitale strategi kan læses her (PDF).

Kilde
Ing.dk
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.