Pixel
Teknologi

Regeringen vil slukke for FM-radio, men befolkningen er imod

Regeringen ønske om at slukke for FM-båndet afvises blankt af befolkningen.

Står det til regeringen, skal der slukkes helt ned for FM og lytterne sendes over på DAB+ i stedet – og det skal ske allerede om tre år, i 20121. Forslaget kommer fra kulturminister Mette Bock (LA) og er en del af oplægget til de kommende medieforhandlinger. Men der er ingen folkelig opbakning bag forslaget om at lukke ned for FM, viser en frisk meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Knapt syv ud ti danskere siger i undersøgelsen, at de ønsker at beholde FM-båndet. Kun hver tiende foretrækker DAB+. De sidste er i tvivl.

Kulturministeren skriver i en mail, at en fremskyndet lukning af FM-sendenettet er nødvendig, fordi DAB-sendenettet og internetradio giver danskerne flere kanaler og mere indhold at vælge imellem.

DF: Niks biks

Men den køber Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, ikke. Han understreger at FM-sendenettet er et driftsikkert system og at det sagtens kan eksistere side om side med DAB-teknologien, som det gør nu.

– Ved at lukke for FM generer vi mange mennesker, ikke bare lyttere, men også lokale radiostationer, som faktisk er rigtig godt tilfredse med FM, siger Morten Marinus til Ritzau.

Danmark er – sammen med England – et af de lande, hvor DAB-teknologien har nydt størst succes. Alligevel svarede bare 32,3 procent af de adspurgte ja til, at de har en digital radio af typen DAB+, som der skal til for at kunne modtage de digitale radiosignaler.

Kilde
Ritzau

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.