×
Teknologi

FM-båndet er reddet

Planerne om at lukke for FM-båndet i 2021 er blevet pillet ud af medieforliget.

Sætter du pris på din FM-bilradio, kan du ånde lettet op. I april måned luftede regeringen planer om simpelthen at lukke ned for FM-båndet allerede i 2021, men de planer er nu skrinlagt. De er i hvert fald ikke længere en del af det medieforlig, der forhandles hjem i disse uger, skriver Ekstra Bladet.

Kulturminister Mette Bock (LA) sagde ellers i april, at en fremskyndet lukning af FM-sendenettet er nødvendig, fordi DAB-sendenettet og internetradio giver danskerne flere kanaler og mere indhold at vælge imellem.

Borgerforslag

Ministerens kovending kommer, ifølge avisen, efter kritik fra landmænd, chauffører og andre faggrupper, som hører radio på jobbet. Men generelt skabte lukningsplanerne ramaskrig. Der blev endda forsøgt oprettet et borgerforslag til Folketinget, som skulle forhindre lukningen.

Tidligere i medieforhandlingerne har Dansk Folkeparti også spændt ben for kulturministerens planer om at sælge TV2.

I en meningsmåling, som Voxmeter foretog for Ritzau i april, svarede knapt syv ud af ti danskere, at de vil beholde FM-båndet. Kun hver tiende foretrak DAB+ i stedet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.