Teknologi

Facebook kigger med via mobilkameraet, når du bladrer i dit feed

iPhone-ejere, vær på vagt. Det hævdes, at Facebook aktivt bruger kameraet på din telefon, når du læser dit nyhedsfeed på det sociale medie ...

Kender du følelsen af, at nogen kigger dig over skulderen? Dårligt nyt. Det er der måske nogen, der gør. I hvert fald hævder en Facebook-bruger nu, at Facebook-appen aktivt bruger kameraet på hans mobiltelefon, når han bladrer ned gennem sit nyhedsfeed. Vel at mærke uden, at han gøres opmærksom på det.

Brugeren, Joshua Maddux, har ofentliggjort en video på Twitter, hvor han dokumenter og forklarer om sin opdagelse. I videoen kan man se kameraet optage hans gulvtæppe, mens han bladrer ned gennem nyhederne i sit feed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her kan du se Joshua Maddux’ tweet:

I kommentarerne til tweetet spekuleres der i, at kameraet aktiveres i forbindelse med ”tilføj historie”-funktionen og at der altså er tale om en programmeringsfejl. Men Joshua Maddux svarer, at han stadig er rystet over, at Facebook uden at spørge om lov kan få adgang til kameraet og bruge det aktivt uden brugerens vidende.

Flere brugere melder ind i kommentartråden, at de kan genskabe situationen uden problemer. Dog kun på iPhones – og udelukkende på modeller med iOS 13.2 installeret. Det er ikke lykkes at genskabe fejlen på enheder med iOS 12. Spørgsmålet er så, om det skyldes, at fejlen ikke kan ses i iOS 12, men at kameraet stadig er aktivt.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button