Teknologi

Nyt Facebook datalæk blotter mails og kodeord

Så er det tid til at skifte kodeord igen. Der er endnu engang fundet Facebook data frit tilgængelig på nettet.

Så er den gal igen. Et sikkerhedsfirma har fundet 146 gigabyte Facebook-data på en åben server hos Amazon. Dataene indholder både navne, mails og kodeord samt oplysninger om likes og kommentarer. Alle data lå frit tilgængelige på Amazons S3-servere uden kodeordsbeskyttelse. De er naturligvis pillet ned nu.

Det er ikke mere end et par uger siden, at det blev afsløret, at Facebook havde flere hundrede millioner brugerkodeord liggende i klar tekst, hvor enhver ansat hos det sociale medie havde adgang til dem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I denne omgang skyldes lækket dog ikke Facebook selv, skriver sikkerhedsfirmaet Upguard. Dataene stammer fra en tredjepart i form af medievirksomheden Cultura Colectiva og en app ved navn “At the Pool”. Førstnævnte har lækket mere end 540 millioner poster med brugerdata, mens app’en har lækket 22.000 brugeres kodeord og mailadresser.

Facebook
Eksempel på de data som blev fundet på Amazon-serverne (foto: Upguard).

Upguard har angiveligt forsøgt at kontakte Cultura Colectiva, men har ikke fået nogen respons. Facebook har reageret prompte og fjernet dataene i samarbejde med Amazon. 

Under alle omstændigheder virker det som om, det vil være en god ide at skifte sit kodeord til Facebook. Igen.


Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button