ElbilerTophistorie

Flad elbil? Så kan hjælpen være en mobil opladning

På landsplan kan SOS Dansk Autohjælp nu hjælpe nødstedte elbilister med fladt batteri, ved hjælp af mobile opladere.

Hidtil har servicen været tilgængelig i Storkøbenhavn og større byer, men SOS Dansk Autohjælp har nu udvidet til landsplan. Det betyder at deres vejhjælp kan assistere med en mobiloplader, hvis du skulle strande med et fladt batteri.

Årsagen er naturligvis den øgede mængde elbiler på de danske veje, som langt fra længere blot er et storbyfænomen. Vejhjælpen har derfor også kunne mærke den øgede efterspørgsel på hjælp til både el- og hybridbiler.

“Der er stigende efterspørgsel, og vi har ambitioner om at fastholde vores position som førende inden for vejhjælp til elbiler. Derfor er vi rigtig tilfredse med, at netværket har indkøbt mobile opladere, så vi kan komme elbilister til undsætning i hele landet,” siger Jan Bøjstrup Christensen, direktør for den danske vejhjælpsforretning i SOS International.

Får du behov for at tilkalde SOS Dansk Autohjælp, så kan deres mobile oplader give omtrent seks kilometers kørsel på 15 minutters opladning. I storbyerne kan du derfor formentlig let nå en ladestation med den rækkevidde, men nødladningen har også et andet formål.

Det er nemlig ikke bare sådan, at flytte på en elbil uden strøm på batteriet. Uden for byerne, hvor seks kilometers rækkevidde ikke kan regnes for meget, så gør opladningen det betragteligt lettere at få flyttet bilen. For eksempel op på et fejeblad.

“En elbil er ikke let at flytte, når den er løbet tør. Med en mobil opladning undgår vi komplicerede håndteringer, hvor vi skal bruge ”rulleskøjter” til at få bilen op på ladet,” siger Jeppe Damgaard, teknisk chef i SOS Dansk Autohjælp.

Skulle du pludselig komme i knibe med rækkevidden, så kan det overvejes hvilken musik du sætter på under kørslen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.