×
ElbilerTophistorie

Første Mercedes-lynladestationer tændes til oktober

Mere end 2.000 Mercedes-ladepunkter med op til 400 kW ladeeffekt skal være i drift inden udgangen af 2024.

Tesla har det. Nio har det. Audi og Renault er i gang. Egne ladenetværk er i høj kurs hos elbilproducenterne og nu følger også Mercedes med. Til oktober åbner tyskerne deres første lynladestationer. Mere end 2.000 ladepunkter skal være i drift inden udgangen af 2024.

Netværket er døbt Mercedes-Benz High-Power Charging Network og det skal være globalt. I oktober vil lynladestationer blive sat i drift i Atlanta (USA), Chengdu (Kina) og Mannheim (Tyskland). På den lange bane er det ambitionen at have mindst 2.000 lynladestationer med tilsammen mere end 10.000 ladepunkter i drift inden udgangen af årtiet.

Stationerne vil blive placeret i hovedtrafikområder og hos udvalgte Mercedes-Benz-forhandlere, og det vil desuden være muligt at købe drikkevarer, snacks samt benytte toiletfaciliteter, mens man oplader. 

Lynladestationerne vil, afhængigt af lokation, tilbyde ladestyrker på op til 400 kilowatt.

lynladestationer
Mercedes’ lynladestatoner får en ladeeffekt på op til 400 kW.

Mercedes vil åbne stationerne for alle bilmærker, men, lige som hos Audi, forkæles man hvis man kører i selskabets egne biler. For eksempel muligheden for at forhåndsreservere en ladestander via Mercedes-Benz me Charge og således undgå ventetider. 

De nye lynladestationer vil også tilbyde Plug & Charge, som gør det muligt for Mercedes-Benz-brugere at aktivere opladningen og betalingsprocessen ved blot at tilslutte ladekablet til bilen.

Det vides ikke om og hvornår Mercedes-Benz High-Power Charging Network rammer Danmark.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.