×
TeknologiTophistorie

Første skridt mod Mars – SpaceX opsender Starship i denne måned

SpaceX har meldt Starship klar til opsendelse og Elon Musk bekræfter, at det kan ske i sidste tredjedel af april måned.

Via sin Twitter-legeplads bekræfter Elon Musk, at SpaceX Starship skal sendes i rummet allerede i denne måned. Starship er en “rumfærge” der skal fragte astronauter til Månen og – hvis alt går efter Musks plan – også til Mars.

Derfor er opsendelsen af Starship et vigtigt skridt for SpaceX og drømmen om at kolonisere den røde planet.

Dermed er der en reel chance for, at opsendelsen vil ske den 20. april – eller 420 efter amerikansk datoformat (4.20). Et tal som Musk har et noget specielt forhold til. Da han i 2018 truede med at gøre Tesla privatejet, var det med en pris på 420 dollars pr. aktie.

Tallet 420 forbindes også med legalisering af marijuana. Det er nemlig på denne dato, den 20. april at amerikanske cannabis-rygere samles for at hylde det forbudte rusmiddel. Som bekendt fik en podcast ekstrem omtale, fordi Elon Musk røg cannabis under et interview i 2018.

Forbindelsen mellem 420 og Spaceship går endda dybere end det. Det fulde navne på den udgave af Spaceship, der står klar til opsendelse, er nemlig Starship prototype Ship 20. Og den skal løftes af raketterne ved navn Super Heavy Booster 4.

Musk har i et tweet kaldt det for “et totalt tilfælde”.

Hvis alt går efter planen, lander Super Heavy i Den Mexicanske Golf efter opsendelsen, mens Starship vil lande i Stillehavet nær Hawaii efter først at have forladt og genindtrådt Jordens atmosfære.

SpaceX har produceret en imponerende fem minutter lang video, der viser rumfærgens potentiale. Og Musks våde drøm om Mars …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.