×
Fremtidens HjemSikkerhed

Glue Smart Lock

Den svenske smart lås Glue er stabil og velfungerende - men mangler Alexa, Google Assistent og Siri

Hvis du er på jagt efter en smart lås, der kan åbnes via telefonen, så er Glue Smartlock måske et rigtigt godt bud, for her får du faktisk en lås der er let at sætte op og fungerer upåklageligt. Men du må kigge langt efter eksempelvis Siri, Alexa eller Google Assistent.

Lidt klodset design

I modsætning til Friday Lock er Glue ikke helt så fiks – ikke sådan at den er decideret grim, men den fylder en del mere end konkurrenterne fordi låsen er monteret så den stikker et godt stykke op over selve der hvor den gamle vrider var placeret.

Let at installere

Glue er måske den letteste smart lås at installere. Jeg skruer en bundplade op, og skruer derefter to små skruer for at holde låsen på plads. Med i pakken følger alt, hvad du har brug for til at installere låsen – inkl. Låsepinde i forskellige længder og en udførlig og pædagogisk manual. Det virker i det hele taget ganske gennemtænkt og indpakningen er lækker. En ting der adskiller låsen fra de andre er den medfølgende wifi hub. Det lyder måske upraktisk at skulle installere en ekstra enhed, men i forhold til både Friday Lock og Danalock virker Glue simpelthen generelt meget mere stabil – på grund af hubben.

Når hubben er på plads installeres appen.

God app

Glues app er ikke svær at gå til, tværtimod. Her fuldføres installationen igennem en let trin-for-trin guide. Her forbindes lås og wifi hub, og der oprettes brugere.

Jeg kunne virkelig godt bruge at Glue ville tilføje understøttelse af Apples Homekit, Alexa og Googles Assistent. Men jeg må også sige, at hvis man – som på især Friday låsen – gør det lidt halvhjertet, så er det måske bedre at droppe det helt.

Udover det fungerer appen godt – og den er lækkert designet. Jeg har masser af muligheder for at oprette brugere med forskellige rettigheder, og i modsætning til konkurrenterne har jeg på intet tidspunkt oplevet, at Glue låsen er gået i baglås.

De små svagheder

Nu lyder det som om Glue generelt fungerer 100% efter intentionen, men der er faktisk svagheder; først og fremmest er det påkrævet at wifi hubben sidder tæt på selve låsen – for ellers vil de to simpelthen ikke snakke sammen. Bluetooth rækkevidden er ikke just enorm.

Det er også virkelig dumt, at man ikke i appen kan se, om låsen er åben eller lukket – det kan man hos konkurrenterne.

De små problemer til trods er Glue, når den først kører, en stabil og god lås, der gør alt det, den skal gøre. Prisen lige omkring de 1.900 kr. er rimelig set i forhold til konkurrenterne, men vi kunne godt ønske os den en lille smule lavere.

Denne test er en del af en test af tre smarte låse som du kan læse i det nye nummer af iNPUT – hent det til din smartphone i dag – det er helt gratis!

Glue Smart Lock

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Glues bud på en smart lås fungerer upåklageligt og stabilt - men den mangler nogle af de avancerede funktioner flere af konkurrenterne har.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.