Fremtidens HjemSikkerhedTophistorie

Anmeldelse: Glue Smart Door Lock Pro

Glue Smart Door Lock Pro er solid og stabil, hvilket er det vigtigste i en smart lås. Men der er truffet mange mærkelige valg der trækker ned.

Jeg har tidligere haft fat i svenske Glue Lock, og dengang var jeg ganske begejstret for produktet, der som et an de eneste smarte låse jeg har testet rent faktisk er stabil og sikker. I modsætning til flere af konkurrenterne er jeg aldrig bange for, at jeg pludselig ikke kan låse min dør op med telefonen når jeg har brug for det – Glue Lock virker. Den nye Glue Smart Door Lock Pro har fået et par nye tricks i ærmet, men er ikke en voldsom nyhed i forhold til den forrige version.

Design på det jævne

Glue Smart Door Lock Pro er ikke en pæn lås, det ville være synd at sige. På den anden side finder jeg den heller ikke decideret grim, men den er – ligesom de fleste andre smartlåse – handikappet en smule af, at der skal være plads til elektronik, batterier og alt det andet der skal til for at gøre en lås smart. Det skal dog siges, at designet er tilpas praktisk på alle de gode måder; det er let at dreje den store knap der virker solid, og det er let at komme til batterierne når de skal skiftes. Med andre ord er designet mere praktisk end pænt.

Let at installere

Du skal ikke have nogen ingeniør-uddannelse for at installere Glue Smart Door Lock Pro – forudsat, du har valgt den rigtige udgave til netop din lås, men det er der en guide til på hjemmesiden. Du skruer simpelthen bare den gamle lås af, tilpasser eventuelt et nyt stykke af den metalpind der drejer låsen hvis den der sidder i den eksisterende er for lang eller for kort (min passede helt perfekt) og skruer den nye lås på. Det tager omkring 10 minutter i alt og fungerer virkelig fint.

Efterfølgende kalibrerer du låsen i appen, opretter de nødvendige brugere – og så er du igang! Let og lige til.

Veldesignet app uden for mange dikkedarer – men hvor er dansk?

Glue appen er, ligesom selve låsen, uden for meget fancy gejl. Faktisk er den måske endda en lille smule FOR simpel. Man kan sætte nye låse (og hubs) op, oprette brugere og – selvfølgelig – låse døren og låse den op igen. Derudover er der nogle få indstillinger til notifikationer og du kan se en log over, hvornår døren er åbnet, lukket og låst/låst op – og det er så nogenlunde det. I bunden af appen er der en knap der tager dig til en dialog, der så tager dig videre til en svensk (?!) hjemmeside, hvor du kan få informationer om hjemmelevering. Men eftersom det ikke er en mulighed i Danmark – endnu – ville jeg foreslå Glue, at de bare fjernede den knap indtil det en dag bliver en mulighed.

Det er underligt, at Glue appen ikke findes på andre sprog end engelsk – netop denne type app burde virkelig være oversat, og der er i alt 15-20 menuer der skal oversættes til de forskellige sprog, så det burde kunne gøres meget let. Sæt igang.

Mærkelige valg

Og nu vi taler om ting, der kunne være bedre; hvor jeg egentlig syes at Glue generelt har truffet mange udmærkede valg, så er der også nogle virkelig mærkelige nogle af slagsen. For eksempel er det en irriterende detalje, at der ikke er wifi direkte i låsen (hvorfor?), så hvis du vil have mulighed for at åbne den på længere afstand end Bluetooth rækker, skal du have en hub. Og ikke bare sådan en, man lige kobler på sit netværk, der så kan sidde og gemme sig i skabet – nej, en stor, klodset brik, der skal sidde i en stikkontakt. Og oven i købet helst med udsyn til låsen… Hvabahva? Det er en meget besynderlig løsning på noget, der bare burde være bygget ind i låsen til at begynde med.

Den ganske store hub giver tilslutning til wifi – og dermed fjernkontrol af låsen. Det er en klodset løsning.

Det er også en smule underligt, at Glue Smart Door Lock Pro ikke understøtter hverken Google, Alexa eller Siri. Og ja, jeg kan godt se, at det ville være en dårlig ide at kunne stå udenfor døren og råbe “ok, Google, lås døren op!”, men man kunne eksempelvis begrænse det til, at man kun kunne låse med stemmen? Det ville være ganske praktisk at kunne tilføje låsefunktionen til sin “Godnat”-scene.

Jeg kunne også virkelig godt tænke mig, at Glue implementerede nogle muligheder for at bruge geofencing så låsen kunne åbne når man var i nærheden af den – så man ikke skal stå og fedte med telefonen. Glue siger, at de arbejder på det – og at der i øvrigt også kommer en Apple Watch app snart.

Skal, skal ikke…?

Glue Smart Door Lock Pro er, på trods af de omtalte mærkelige valg, en af de bedste smarte låse på markedet – simpelthen fordi, den er let at sætte op og så er den så utroligt stabil. Jeg er ikke bekymret for at gå fra lejligheden og lade Glue låse døren, og jeg er ikke bekymret for at komme hjem og ikke kunne låse op. Og det er jo trods alt det vigtigste.

Skal du så købe Glue Smart Door Lock Pro? Ja, det synes jeg roligt, du kan gøre. De fleste og største af problemerne er på softwaresiden – og det kan Glue opdatere sig ud af. Desværre slipper du ikke for den rodede løsning med hubben i nærheden af døren, men kan du leve med det er Glue Lock V3 en glimrende smart lås.

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Glue Lock V3 er god - men lider af, at der er truffet nogle virkelig underlige valg.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.