AnmeldelseFremtidens HjemSikkerhed

Danalock V3 HomeKit

Danalock er egentlig en god lås der dog kræver omhyggelig installation og kalibrering for at virke.

En intelligent lås er noget nær et krav hvis man er typen der ofte glemmer sine nøgler. Eller hvis man, som jeg, ofte får pakkepost – eller besøg af håndværkere… Faktisk er der rigtigt mange gode grunde til at købe sig en smart lås der kan låses op via nettet og bluetooth. En lås som Danalock.

Version 3

Den udgave af Danalock, vi har fået til test er 3. generation af Danalock. Eftersom jeg ikke har prøvet de første to, kan jeg ikke sige om de har været mere besværlige at have med at gøre, men jeg må sige, at jeg håber ikke, det er tilfældet, for installationen af Danalock V3 kan være en smule… Besværlig.

Fornuftigt design

Egentlig er låsen ganske pæn og ikke særligt stor, sammenlignet med andre intelligente låse på markedet. Designet er sølv, og det er hvad du får – der findes ikke andre farver. Generelt er byggekvaliteten godkendt – som den i øvrigt skal være på et produkt der er beregnet til at holde udvedkommende ude af huset.

Flere versioner

I modsætning til flere af konkurrenterne, har Danalock understøttelse af flere standarder – både Zigbee, Z-Wave og bluetooth er understøttet – ligesom HomeKit. Problemet er, at de ikke er understøttet i samme enhed, så køber du HomeKit versionen er du bundet til Apples iOS – den virker simpelthen ikke med de andre standarder. Det er ikke en katastrofe, men alligevel en smule irriterende. Ifølge firmaet bag Danalock, Poly-Control, kommer der i øvrigt understøttelse af Google Assistant indenfor relativt kort tid. Vi venter stadig på den officielle danske udgave. (Google? Gooooogle?)

Besværlig installation

I første omgang virker installationen faktisk ret lige til – og alt du skal bruge er med i pakken – minus en skruetrækker. Danalock kan monteres på de fleste låse i Danmark – har du en Ruko nøgle er du ret sikker, men tjek alligevel. Med i kassen følger også batterier så du kan komme i gang – de er endda allerede monteret i låsen.

Man skruer den gamle lås af, monterer et bundstykke og drejer låsen fast på bundstykket. Når den klikker sidder den fast. Det er en ganske vigtig detalje, for efter at have haft låsen afmonteret og monteret igen (sådan er livet som tech-journalist nogen gange), var de to små hager på bundstykket åbenbart blevet lidt skæve. Nok til, at låsen ikke klikkede fast. Jeg troede den sad på, men i stedet kunne jeg stå uden for døren og prøve at låse op – kun for at se Danalock dreje løs – og falde helt af. Derefter gik turen til naboen efter ekstranøglen. Danalock sendte mig fluks en ny bundplade, og så sad låsen fint fast igen.

Et andet problem ved installationen er, at den skal være meget nøjagtig. Den indbyggede autokalibrering fungerer egentlig som reklameret, men problemet opstår hvis den ikke placerer de to “låst” og “låst op” punkter de rigtige steder. Så går låsen nemlig i baglås, hvilket er sygt irriterende. Efter en del genkalibreringer lykkedes det dog at få den til at opføre sig som forventet.

God funktionalitet

Danalock er fuldt integreret i HomeKit fra Apple, og dermed får du de mange muligheder det giver. Desværre betyder eksklusiviteten, at du ikke kan bruge appen der normalt følger med din Danalock lås. Du får derfor ikke de avancerede muligheder for at uddele “nøgler” eller integrere låsen med for eksempel AirBnB, hvilket ellers er ekstremt smart hvis man udlejer via tjenesten. I så tilfælde ville jeg anbefale at man i stedet køber Bluetooth/Zigbee udgaven i stedet, så låsen bliver registreret hos Danalock i stedet for hos Apple.

Denne test er en del af en test af tre smarte låse som du kan læse i det nye nummer af iNPUT – hent det til din smartphone i dag – det er helt gratis!

Danalock V3 HomeKit

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 1.849 kr.

Danalock V3 Homekit er en fin og stabil smart lås - vel at mærke når du har brugt tiden til at installere og konfigurere den rigtigt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.