TeknologiTophistorie

Google afviser at Bard er trænet med data fra ChatGPT

En tidligere Google-ansat hævder at teamet bag Bard, som er Googles chatrobot, er trænet med data fra konkurrenten ChatGPT.

OpenAI har med deres ChatGPT-bot sat tech-verdenen på den anden ende. Derfor annoncerede Google fornyligt også Bard, der skal tage kampen op og inkluderes i Googles egne produkter.

Men alt er ikke lutter lagkage de to virksomheder imellem. En tidligere Google-ansat, som nu er hos OpenAI, hævder at Googles Brain-team, der står for udviklingen af Bard, har brugt data fra ChatGPT til at træningen heraf. Nærmere bestemt tekster fra sitet ShareGPT, der er en samling af samtaler brugere har haft med chatbotten.

Det kan Version2 berette og fortæller endvidere at vedkommende fremlagde sine bekymringer til Googles CEO Sundar Pichai og andre ledende medarbejdere hos Google.

Brug af chatlogs fra ChatGPT til oplæring af andre chatbots er i øvrigt i strid med brugervilkårene og medarbejderen var derudover nervøs for, at det ville gøre Bards svar enslydende med ChatGPTs.

I en udtalelse til The Verge afviser Google anklagerne. “Bard er ikke trænet med data fra ShareGPT eller ChatGPT,” udtaler Chris Pappas fra Google.

Google har halset efter ChatGPT, der pludselig brød igennem. Derfor skulle ansatte fra Googles datterselskab Deepmind nu være koblet på Brain-teamet, så opgaven kan løftes tilfredsstillende.

Perspektiverne for chatrobotterne har været fulgt med stor interesse. Men det er ikke uden frygt, at der udvikles på den kunstige intelligens. Derfor satte Elon Musk, Steve Wozniak og andre ledende techskikkelser sin underskrift på et åbent brev. Her opfordres til at stoppe op og overveje konsekvenserne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.