×
TeknologiTophistorie

Google Fotos vil bringe minderne frem

En større opdatering til Google Fotos er på vej. Her sætter Google endnu større fokus på minder, som du nu kan dele og skabe med andre.

Hvis du er Android-bruger, så er du højst sandsynligt også bruger af Google Fotos, der holder styr på billederne på din enhed. Er du iOS-bruger kan du sågar også benytte tjenesten.

En af fordelene ved Google Fotos, foruden sine magiske værktøjer, er fremhævelsen af minder. Her kuraterer tjenesten automatisk billeder fra rejser, ture og andre begivenheder i små filmlignende klip med tilsat musik. Funktionen er yderst effektiv, når det kombineres med ansigtsgenkendelse af familie og venner (og kæledyr!) og Googles AI, der kan genkende forskellige scenarier.

Google fortæller at en halv milliard mennesker benytter Minde-funktionerne hver måned. Hvorfor det er oplagt, at det er den funktion som i en kommende opdatering får en række nyheder tilføjet.

Ny Minde-fane

Hidtil har minderne levet øverst i fotobiblioteket, men får nu en mere prominent plads nederst i navigationsbjælken.

Herfra kan minderne tilgås og vil blive oprettet både automatisk ligesom du også selv kan skabe dem fra bunden. Det er fortsat muligt at bede Google Fotos ignorere bestemte personer eller datoer, så man ikke mindes begivenheder, som man ikke ønsker.

Video: Google

Del minder på nye måder

De store begivenheder og minder bliver ofte delt fra app’en. Med den kommende opdatering, så bliver det fremover muligt at oprette minder i fællesskab. Man kan således invitere flere til at spæde til med billeder og videoer. Bliver du selv inviteret, så kan du naturligvis gemme mindet, som så vil fremgå af den nye oversigt.

Det bliver senere hen også muligt at eksportere et minde som en video, der let vil kunne deles på sociale medier og lignende.

Video: Google

Lad AI navngive dine minder

Minder kan navngives, så de er lettere at finde og huske. Men hvis du ikke kan finde på det perfekte navn, så kan AI (naturligvis) hjælpe. Med knappen ‘Hjælp mig med at navngive’ vil Google komme med et forslag baseret på dine billeder og videoer. Er du ikke tilfreds kan der gives nye forslag og vil du gerne pege den i en bestemt retning, kan du servere et hint.

Funktionen er på eksperimentel basis oplyser Google og vil i første omgang være tilgængelig for amerikanske brugere.

Tilgængelighed

Den nye opdatering til Google Fotos er startet sin udrulning i USA. I de kommende måneder frigives den til resten af verden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.