×
TeknologiTophistorie

Google har sluppet Bard løs i Danmark

ChatGPT får en ny konkurrent, når Googles eksperimenterende og samtalebaserede AI-værktøj Bard kommer til Danmark.

I dag ruller Google Bard ud i Danmark – og på dansk – som led i en større global udvidelse. Det fortæller Alphabet, der er Googles moderselskab, i en pressemeddelelse. Bard er et AI-værktøj, der “kan hjælpe med at øge produktiviteten og gøre kreative ideer til virkelighed”.

“I modsætning til Googles søgemaskine, som koger store mængder information ned til faktuelle svar og links, hjælper Bard med at udforske og udvide grænserne for din egen kreativitet og skabe nyt, AI-genereret indhold,” skriver Alphabet.

Sammen med lanceringen i Europa og Brasilien har Bard lært 40 nye sprog, heriblandt altså dansk.

Bard kører på sprogmodellen LaMDA, en samtalebaseret AI-model, som er trænet på store mængder information. Men Bard er stadigvæk et eksperiment i opstartsfasen. Derfor kan Bard indimellem give svar, der er upræcise eller forkerte. Men i takt med at Bard benyttes af flere mennesker, bliver den gradvist bedre over tid, loves det.

Google Bard kan findes på denne hjemmeside.

Læs mere: Google afviser at Bard er trænet med data fra ChatGPT.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.