ElbilerTophistorie

Google gør det nemmere at finde ladestationer

Google Maps er blevet opdateret, så elbilsejere kan finde ladestationer med specifikke stik og høj ladeeffekt.

Google Maps ligner efterhånden elbilisternes bedste bud på en kort-app. Google Maps er nemlig blevet væsentligt forbedret for elbilsejere på jagt efter ladestationer. Nu er det muligt både at søge efter både stiktype og ladeeffekt, fortæller Google i et blogindlæg.

Hidtil har man kunnet søge efter ladestationer. Men efter den nye opdatering kan man også vælge kun at få vist ladere med den stiktype, der passer til ens elbil. Og man kan vælge kun at søge efter ladere, der kan levere mere end 50 kW.

Begge funktioner er live nu på både Android og iOS, men kun i lande, hvor søgning efter ladere i forvejen er tilgængelig. Deriblandt heldigvis Danmark.

Vi har naturligvis testet de nye muligheder og umiddelbart ser de ud til at fungere upåklageligt. Ved visse ladestationer kan man også se, hvor mange stik, der er ledige, så man ikke risikerer at køre forgæves.

Tidligere i år introducerede Google Maps også muligheden for at vælge den mest strømbesparende rute.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.