fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Google I/O nærmer sig – her er, hvad vi kan forvente

Google I/O vil byde på både ny soft- og hardware - blandt andet billigere udgaver af de populære Pixel telefoner og en ny version af Android

Hvert forår og tidlig sommer er de to største producenter af mobile styresystemer, Google og Apple, værter for hver deres udviklerkonferencer. Apples World Wide Developer Conference ligger i juni måned, imens Googles I/O ligger i starten af maj. Og i år kan blive lidt anderledes end tidligere, hvis man skal tro rygterne om Google I/O der starter i morgen. Vi har samlet lidt bud på, hvad konferencen kan byde på.

Nye Pixel telefoner

Faktisk er det ikke normalt for Google at lancere hardware på I/O, men denne gang kan det blive anderledes, for der er måske nye Pixeltelefoner på vej. Indtil videre har Googles telefoner været high-end telefoner, men de har det svært i konkurrencen med andre firmaers Android telefoner, og både Samsung og Huawei satser for tiden meget på deres “midrange” telefoner. Så Google har tidligere teaset for at noget “stort” er på vej – og det kunne fint være to nye telefoner kaldet Pixel 3a og 3a XL.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye telefoner skulle ligne deres dyrere søskende, men have lidt “slappere” hardware – blandt andet en processor fra en lidt lavere hylde. Hvornår de to telefoner kommer på gaden vides ikke – men vi skal nok ikke vente at se dem i Danmark foreløbig, da Google indtil videre ikke har vist interesse i at lancere telefoner i Danmark.

Ny version af Android

Det er en fast tradition at Android får en større opgradering på Google I/O, og det sker helt sikkert også i år. Den nye udgave er døbt “Q”, og der kom faktisk allerede en beta af den tilbage i marts måned.

Android Q får bedre sikkerhedsfunktionalitet på app-niveau, så apps vil have sværere ved at udnytte dine data. Der vil også blive mulighed for at sende mange forskellige typer indhold direkte til dine kontakter via en ny menu, ligesom chat-apps vil få mulighed for at ligge som “bobler” ovenpå andre apps – som eksempelvis Facebook Messenger har gjort, men nu altså bygget ind i styresystemet. Der er også rygter om et mørkt tema – som eksempelvis også ventes at komme til iOS. Derudover vil det formentlig blive muligt at bruge telefonen i “desktop mode”, så den kan bruges med skærm, tastatur og mus, vel at mærke uden at bruge hardware som Samsungs DeX. Sidst, men ikke mindst, vil Android officielt få understøttelse af foldbare telefoner – hvis altså producenterne får styr på telefonerne. (Vi kigger på jer, Samsung)

Opdateret Android TV?

Der har været rygter om det tidligere, men efterhånden må det være på sin plads med en større opdatering af Android TV platformen, hvis ellers Google vil have at platformen skal tages seriøst. Der er dog ingen håndfaste beviser på at Android TV får en opdatering, så vi holder ikke vejret.

Andet hardware?

Udover Pixel-telefonerne kan det sagtens være, at Google også har andet hardware med på Google I/O. Eksempelvis er der tidligere gået rygter om en Nest skærm, kaldet Nest Hub Max. Den nye hub skulle være større end Googles egen Hub (10″ imod 7″) og have integreret Nest kamera og en del flere funktioner. Om den dukker op på Google I/O vides naturligvis ikke, men det er et godt bud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over de nævnte produkter og tjenester kunne Google også introducere en ny version af Chrome og måske nye funktioner på forskellige tjenester der vil kunne benytte mere avanceret AI.

Google I/O starter i morgen tidlig californisk tid. Følg med her på sitet for flere nyheder fra eventet.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button