×
TeknologiTophistorie

Google indvier grønt datacenter i Fredericia

I dag kommer gmail og Google fotos tættere på. Efter to års arbejde åbner Google for et af verdens grønneste datacentre ved Fredericia.

Google åbner i dag et nyt kapitel i sin tilstedeværelse i Danmark. Efter to års bygningsarbejde kan Google sammen med Fredericia Kommune indvie sit nye datacenter ved Taulov. Datacentret ved Fredericia er CO2-neutralt fra dag ét – og er et af de grønneste i verden, målt på antal timer med direkte grøn strøm.

Hele datacentrets elektricitetsforbrug opvejes nemlig af grøn strøm fra solceller. Google har sideløbende investeret i fem solcelleparker rundt om i landet med en samlet kapacitet på 160MW.

– Datacentre er maskinrummet, der holder Googles tjenester kørende og passer på folks mails og feriebilleder. Men det er faktisk også frontløbere, når det gælder innovation – det er her, vi udvikler de mest energieffektive løsninger og ny, grøn teknologi, siger Googles danske direktør, Malou Aamund.

Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard, ser spændende muligheder for samarbejde til gavn for borgere og foreningsliv i kommunen.

– Googles grønne profil i god jord her i Fredericia, fordi vi er godt i gang med den grønne omstilling, så vi kan nå vores mål om at blive CO2-neutral i 2050. Vores virksomheder er en afgørende medspiller. Jeg glæder mig derfor meget til at kunne byde Google officielt velkommen til og ser frem til at fortsætte vores gode samarbejde, siger Jacob Bjerregaard.

På grund af Covid-19 er dagens indvielse skåret ned til et minimum, fortæller Google.

Google er ikke den eneste techgigant, der har valgt at placere datacenter i Danmark; Apple har et datacenter ved Viborg mens Facebook har et i nærheden af Odense.

Fakta om Googles datacenter

  • Datacentret ved Fredericia er Googles femte i Europa.
  • Ca. 150 vil være direkte beskæftiget på datacentret, mens flere hundrede andre jobs vil blive understøttet via underleverandører og afledte effekter.
  • Google har været CO2-neutral siden 2007 og har for nylig elimineret hele CO2-forbruget tilbage til stiftelsen i 1998.
  • Samtidig fremlagde Google en vision om at køre udelukkende på grøn energi 24 timer i døgnet.
  • Google er verdens største opkøber af vedvarende energi som havvind, landvind og solenergi blandt virksomheder.
  • I Danmark har Google investeret i fem solcelleparker med en samlet kapacitet på 160 MW. Tre bygget af Better Energy: Gimming (17 MW), Norddjurs (23 MW), Næstved (41 MW). To bygget af European Energy: Morsø (25 MW) og Rødby Fjord (55 MW).
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.